Történelem

1991

Május 10-én az osztrák BÖHLER és a svéd UDDEHOLM csoport összeolvasztásával létrejön a BÖHLER-UDDEHOLM AG.

1995

Ez év áprilisától a BU Holding részvényei bevezetésre kerülnek a bécsi tőzsdén

1996

A konszern 50%-os részarányban vegyesvállalatot alapít a hegesztőanyagok terültén nagy elismertségnek örvendő Thyssen Stahl AG-val.

1997-1999

A BU átveszi az osztrák Martin Miller szalagacél gyártó céget, majd röviddel ezután az USA-ban működő Allegheny Teledyne acélgyártó konszern is a kezére kerül. Még ugyanebben az időszakban Kapfenbergben sor kerül egy porkohászati termékeket gyártó üzem beruházására, mely a világ legmodernebb ilyen jellegű berendezése.

2002

Újabb vegyesvállalat létrehozása az olasz érdekeltségű hegesztéstechnikai céggel, a Fileur S.A-val, valamint 50%-os részarány megszerzése a dán Dan Spray A/S képlékeny alakítók területén piacvezető vállalatból.

2003

Az év korai szakaszában a BÖHLER-UDDEHOLM AG megvette a Böhler Thyssen Schweißtechnik GmbH 50 %-át a ThyssenKrupp Konszerntől és így már a hegesztéstechnikai cég teljes 100 %-át birtokolja.

A Böhler Kft. megkezdte a megmunkált szerszámacél lapok gyártását egy nagy teljesítményű marógép üzembeállításával.

2004

Márciusban lezárul a Dél-Amerikában piacvezető Villares Metals S.A nemesacél (szerszámacél, nemesacél, gyorsacél) gyártó és forgalmazó cég akvizíciója a BU csoportba.

2005

Júniusban a holding tagjává válik a német Edelstahlwerke Buderus AG, októberben pedig megtörténik a svéd Avesta Welding AB átvétele is. A cég rekordévet zárt forgalom, eredmény és szerződéses állomány területén, a részvények értéke pedig elérte a történelmileg legmagasabb értéket.

2007

Megalakult a már önálló divízióként működő Megmunkálás üzem.

2008

Jelentős változás ebben az évben, hogy a BU holdingcsoport főrészvényesévé válik a voestalpine AG a részvények 100 %-ának birtoklásával. Így a BU holding külön üzletágként működik tovább a voestalpine konszern égisze alatt.

2011

A Böhler-Uddeholm AG neve voestalpine Edelstahl GmbH lesz, a tulajdoni viszonyok azonban változatlanok maradnak.

2012

A Böhler Kft. neve, azonos tulajdonosi viszonyok mellett Böhler-Uddeholm Hungary Kft. lesz.

2013

A Böhler-Uddeholm Hungary Kft. Megmunkálás divízió szolgáltatásainak körét forgástestek megmunkálásával bővítette.

2015

A Hőkezelő üzem folyamatos bővítésének köszönhetően 3 vákuumkemence, 4 vákuumozható megeresztőkemence, 2 gáznitridáló kemence, 1 plazmanitridáló berendezés szolgálja partnereink megnövekedett igényeit.

2017

A voestalpine Edelstahl Gmbh neve voestalpine High Performance Metals Gmbh. lesz, a tulajdonosi viszonyok nem változnak.

2018

A Böhler-Uddeholm Hungary Kft. neve február 1-től voestalpine High Performance Metals Hungary Kft lesz. Március hónapban átadásra kerül a + 1000nm csarnoképület, melyben az új Bevonatolás divízió kap helyet.

Kérem, ne használjon elavult böngészőt!

Ön elavult böngészőt használ!

A honlap használata közben felléphetnek hibák!