Történelem

1991

Május 10-én az osztrák BÖHLER és a svéd UDDEHOLM csoport összeolvasztásával létrejön a BÖHLER-UDDEHOLM AG.

1995

Ez év áprilisától a BU Holding részvényei bevezetésre kerülnek a bécsi tőzsdén

1996

A konszern 50%-os részarányban vegyesvállalatot alapít a hegesztőanyagok terültén nagy elismertségnek örvendő Thyssen Stahl AG-val.

1997-1999

A BU átveszi az osztrák Martin Miller szalagacél gyártó céget, majd röviddel ezután az USA-ban működő Allegheny Teledyne acélgyártó konszern is a kezére kerül. Még ugyanebben az időszakban Kapfenbergben sor kerül egy porkohászati termékeket gyártó üzem beruházására, mely a világ legmodernebb ilyen jellegű berendezése.

2002

Újabb vegyesvállalat létrehozása az olasz érdekeltségű hegesztéstechnikai céggel, a Fileur S.A-val, valamint 50%-os részarány megszerzése a dán Dan Spray A/S képlékeny alakítók területén piacvezető vállalatból.

2003

Az év korai szakaszában a BÖHLER-UDDEHOLM AG megvette a Böhler Thyssen Schweißtechnik GmbH 50 %-át a ThyssenKrupp Konszerntől és így már a hegesztéstechnikai cég teljes 100 %-át birtokolja.

A Böhler Kft. megkezdte a megmunkált szerszámacél lapok gyártását egy nagy teljesítményű marógép üzembeállításával.

2004

Márciusban lezárul a Dél-Amerikában piacvezető Villares Metals S.A nemesacél (szerszámacél, nemesacél, gyorsacél) gyártó és forgalmazó cég akvizíciója a BU csoportba.

2005

Júniusban a holding tagjává válik a német Edelstahlwerke Buderus AG, októberben pedig megtörténik a svéd Avesta Welding AB átvétele is. A cég rekordévet zárt forgalom, eredmény és szerződéses állomány területén, a részvények értéke pedig elérte a történelmileg legmagasabb értéket.

2007

Megalakult a már önálló divízióként működő Megmunkálás üzem.

2008

Jelentős változás ebben az évben, hogy a BU holdingcsoport főrészvényesévé válik a voestalpine AG a részvények 100 %-ának birtoklásával. Így a BU holding külön üzletágként működik tovább a voestalpine konszern égisze alatt.

2011

A Böhler-Uddeholm AG neve voestalpine Edelstahl GmbH lesz, a tulajdoni viszonyok azonban változatlanok maradnak.

2012

A Böhler Kft. neve, azonos tulajdonosi viszonyok mellett Böhler-Uddeholm Hungary Kft. lesz.

2013

A Böhler-Uddeholm Hungary Kft. Megmunkálás divízió szolgáltatásainak körét forgástestek megmunkálásával bővítette.

2015

A Hőkezelő üzem folyamatos bővítésének köszönhetően 3 vákuumkemence, 4 vákuumozható megeresztőkemence, 2 gáznitridáló kemence, 1 plazmanitridáló berendezés szolgálja partnereink megnövekedett igényeit.

2017

A voestalpine Edelstahl Gmbh neve voestalpine High Performance Metals Gmbh. lesz, a tulajdonosi viszonyok nem változnak.

2018

A Böhler-Uddeholm Hungary Kft. neve február 1-től voestalpine High Performance Metals Hungary Kft lesz. Március hónapban átadásra kerül a + 1000nm csarnoképület, melyben az új Bevonatolás divízió kap helyet.

megszünteti
cancel
megszünteti

Saját fiók beállításai

Kérem, legyen egy kis türelme. Kérését feldolgozzuk.

Kérem, ne használjon elavult böngészőt!

Ön elavult böngészőt használ!

A honlap használata közben felléphetnek hibák!