voestalpine Böhler Welding

Böhler Welding erbjuder en världsunik, komplett produktportfölj av svetstillsatsmaterial från egen produktion. Det omfattande sortimentet med ca 2 000 produkter uppdateras ständigt till önskemålen från mycket krävande industrier och anpassas, om så behövs, till marknadens krav med bibehållen högsta kvalitetsstandard.  

Böhler Welding - Lasting Connections

Perfekt anpassning av svetsmaskiner, tillsatsmaterial och teknik i kombination med vår berömda expertis om tillämpningar och processer ger den bästa lösningen för dina behov. En sann och beprövad förbindelse mellan människor, produkter och teknik. Resultatet blir vad vi lovar: Kompletta svetslösningar för långsiktiga relationer.

Stavelektrod

Manuell bågsvetsning med stavelektrod

Läs mer

GTAW-stavelektrod

Volframbågsvetsning med gasskydd (TIG-process)

Läs mer

Flussfylld svetstråd

Fogsvetsning med flussfylld svetstråd

Läs mer

Solidtråd

Metallbågsvetsning med gasskydd (MIG/MAG-process)

Läs mer

Rörtrådspulver

UP-svetsning

Läs mer

Finishing Chemicals

Pickling products for stainless steels and special alloys.

More information

Matchless in Stainless

the Number One supplier for all stainless applications

More information

Automation

Welding process competence

More information

3D Print

Innovative Wire Arc Additive Manufacturing

More information

Tjänster

Alla svetsprocesser för svetsade stålkonstruktioner måste certifieras enligt den nya europeiska standarden EN 1090.

voestalpine Böhler Welding erbjuder möjlighet att med vår hjälp certifiera svetsprocesserna som utförs vid ditt företag. För detta ändamål har vi, under överinseende av provnings- och certifieringsinstitutet TÜV SÜD SZA Österreich Technische Prüf-GmbH, utfört svetsförsök med totalt 53 olika konfigurationer i vårt svetslaboratorium och testat dessa prover enligt EN ISO 15614-1. Svetsdatabladen (WPS - Welding Procedure Specification) som tagits fram av voestalpine Böhler Welding Austria GmbH baserat på dessa försök har även kontrollerats och godkänts av TÜV SÜD SZA Österreich. Om du har frågor om detta kan du kontakta oss direkt.