voestalpine Böhler Welding

Varratnélküli porbeles huzalok: Rövid áttekintő

7. már 2017

Rutilos, minden pozícióban használható huzalok
Ezek a huzalok az ömledéket megtámasztó gyorsan dermedő salakjukkal kivételes termelékenységet biztosítanak nagy áramerősségel végzett pozícióhegesztésben. Egy beállított hegesztési paraméterrel lehet alkalmazni valamennyi hegesztési pozícióban. A huzalt szórtíves cseppátmenet és alacsony fröcskölési veszteség jellemzi. A salak könnyen eltávolítható, a varratfelület esztétikus. A gyökvarratok hegesztését kerámia alátéttel gazdaságosan lehet kivitelezni.

Használható egy- és többsoros varratok hegesztéséhez. A diffúzibilis hidrogén EN szerint H5, AWS szerint pedig H4 besorolású, kevert gázzal hegesztve általában 2-3 ml/100g varratfémben (100% CO2-vel hegesztve 1-2 ml/100g varratfémben).

 

Bázikus, vályú pozícióban hegeszthető huzalok
Ezeket a huzalokat vályú és haránt pozícióban jó hegeszthetőség és termelékenység jellemzi. Nagyon tiszta varratot eredményez magas nyúlási és szívóssági értékekkel, valamint repedésnek való ellenállással. Ezért elsősorban kivitelezésekkor, vagy gyökvarratokhoz használatos. Alacsony fröcskölési veszteség. Elfogadható salakeltávolítás, esztétikus varratfelület jellemzi. Kerámia gyökalátét használata nem szükséges, de a gyökhegesztés termelékenységét növelni lehet vele.

Használható egy- és többsoros varratok hegesztéséhez. A diffúzibilis hidrogén EN szerint H5, AWS szerint pedig H4 besorolású, általában 1-3 ml/100g varratfémben.

 

Fémportöltetű, minden pozícióban használható huzalok
Ezek a legnagyobb kihozatalú huzalok, mivel szinte egyáltalán nem képződik salak hegesztés közben. Többsoros hegesztéseket a varratok felszínén megjelenő néhény szilikát-sziget eltávolítása nélkül lehet végezni. Ezért gyakran használják ezeket automatizált vagy robothegesztésekhez, de kézi hegesztésnél is, ha a salak eltávolítása nem kivitelezhető. Gyakran használják gyökhegesztéshez is. Kerámia gyökalátét használata nem szükséges.

 

Több információért kérjük töltse le a Varratnélküli porbeles huzalok katalógusát!

 

Ez a kivitel sok előnyt kínál. Tekintse meg videónkat!