Skip to main content

Nieuws

 • 2023-02-23

  Veilig werken? Dit is hoe wij dat doen!

  Een gewone donderdagochtend in februari. Onze grote vergaderzaal – de Locomotief – druppelt vol met onze veiligheidsambassadeurs en teamleiders. Er staat een training op de planning. Vandaag oefenen zij, met een trainingsactrice, gesprekken die je kan voeren tijdens bijvoorbeeld een veiligheidsobservatie- ronde. Dit is een belangrijk onderdeel van onze veiligheidscampagne. 

  Lees verder...

 • 2023-02-10

  Kunststof dwarsligger: een goed en duurzaam alternatief voor tropisch hardhout

  De ambities voor een groen en duurzaam spoor in 2030 zijn stevig. Samen met alle spoorpartners werken we hard om deze ambities te halen. Het toepassen van milieuonvriendelijke producten wordt steeds verder aan banden gelegd en we zoeken dagelijks naar duurzame alternatieve producten voor onze railinfrastructuur.

  Lees verder...

 • 2023-01-26

  De winterschool: herinstructie machinisten en wagencontroleurs terug van weggeweest

  Na twee jaar afwezigheid vanwege de coronapandemie kon er dit jaar weer een winterschool worden georganiseerd op ons bedrijventerrein Crailoo in Hilversum. De winterschool is een herinstructie voor machinisten en wagencontroleurs en is samen met de branchegroep ‘Vervoerende Aannemers' opgezet. Deze winterschool duurt twee weken en wordt afgesloten met een examen.

  Lees verder...

 • 2023-01-19

  Maximum aantal spoorstaven railtransport Robeltrein

  Veiligheid is voor de spoorbranche nummer één prioriteit. Als spoorbeheerder of spooraannemer doe je er alles aan om het werk veilig uit te laten voeren. En als leverancier van producten en diensten doen wij er op onze beurt alles aan om de juiste spullen veilig en op tijd op de juiste plek te bezorgen.

  Lees verder...

 • 2023-01-13

  Van eendenkont tot chocolaatje: gekke spoorse bijnamen doen de wenkbrauwen fronsen

  Eendenkonten, chocolaatjes of klotengooiers. Spoorse bijnamen worden al van oudsher gebruikt. Bij nieuwe generaties collega's doen vele woorden de wenkbrauwen fronsen. Net nieuw in de railinfra vragen zij zich vaak af wat er wordt bedoeld. Ondanks de soms grove taal, nemen wij geen blad voor de mond. We lichten er een paar voor je uit. 

  Lees verder...