Skip to main content

Nieuws

 • 2021-06-10

  Meet our crew: Hassan Bouroumia, Lascoördinator en Kwaliteitsengineer

  Kwaliteit van producten en diensten draagt bij aan een veilig en betrouwbaar spoorwegnet. Onze afdeling Kwaliteitsborging waarborgt de kwaliteit van onze producten en diensten en verzekert jou daarmee van een goede samenwerking met een partij die aan alle gestelde eisen voldoet. Wij spraken met onze collega Hassan Bouroumia, die al vijftien jaar voor onze organisatie werkt. Begonnen als Productiemedewerker en inmiddels doorgegroeid tot Lascoördinator én Kwaliteitsengineer op de afdeling Kwaliteitsborging.

 • 2021-06-03

  Onze mobiele werkplaats nu ook voor jouw wagonvloot inzetbaar!

  Voor reparatie of onderhoud ben je bij ons aan het goede adres.

  Na jarenlange ervaring met het onderhouden en repareren van onze eigen wagonvloot, zijn we op stoom en klaar voor uitbreiding. Onze monteurs beschikken over ruime expertise en zijn in te huren voor herstel en onderhoud op locatie in heel Nederland aan jouw rollend materieel. Deze dienst is ook uit te breiden met een complete ECM service, waarbij we de volledige onderhoudscyclus in kaart brengen en uitvoeren. Nooit meer een onderhoudsbeurt missen, dus. En jouw vloot verkeert in optimale staat en is efficiënt inzetbaar.

 • 2021-05-27

  Meer produceren, minder CO2. Hoe dan?

  De spoorbranche staat nooit stil. Aannemers werken dagelijks hard aan projecten en onderhoud en leveranciers zetten zich in op productontwikkeling en innovatie, een dynamische wereld. De ambities voor een veilig en betrouwbaar spoornetwerk zijn groot, net als de ambitie om de CO2-uitstoot te verminderen. Hoe gaat dat hand in hand? In al onze bedrijfsactiviteiten bekijken we steeds wat de impact op het milieu is en hoe we de CO2-uitstoot kunnen verminderen. 

 • 2021-05-20

  Geprefabriceerde compensatielas met aangelaste spoorstaven. Wie wil dat nou niet?

  Stel je nou eens voor dat de geprefabriceerde compensatielassen werden verlengd met de gewenste lengte standaard type spoorstaaf. En dat deze verlengde compensatielas vervolgens eenvoudig en zonder risico gewoon in het aansluitende spoor gelast wordt? En bovendien ook nog eens op liggers zo in het ballastbed geplaatst kan worden? Dan zijn deze problemen ook weer opgelost, met als resultaat minimale risico’s en een besparing in tijd, efficiëntie en kwaliteit.  

 • 2021-05-10

  Nu ook tot 360 meter coaten in onze vernieuwde coatinglijn!

  Onze vernieuwde coatinglijn is officieel geopend! ’s Werelds langste gecoate spoorstaven kunnen nu in Hilversum geproduceerd worden. Walslengtes van 120 meter worden gecoat en vervolgens met twee afbrandstuiklassen verbonden, tot maar liefst een maximum van 360 meter. 

 • 2021-04-13

  Meet our crew: Myrthe Enkelaar, Juridisch adviseur

  Als spoorleverancier ondersteunen wij beheerders en aannemers bij de aanleg en onderhoud van de railinfrastructuur. Meewerken aan een beschikbaar en veilig spoornetwerk prikkelt de creativiteit en zet aan tot de ontwikkeling van innovatieve oplossingen. Oplossingen die allemaal te maken hebben met een unieke combinatie van spoorbouwmaterialen en logistieke concepten. Het draait immers niet alleen om de juiste componenten maar ook om de tijdige beschikbaarheid hiervan op de juiste plek. Hierbij komen al gauw allerlei contracten en algemene voorwaarden aan te pas. Om dit in goede banen te leiden hebben wij sinds drie jaar een Juridisch adviseur in dienst. Wij spraken met onze collega Myrthe Enkelaar over haar rol als Juridisch adviseur binnen onze organisatie. 

 • 2021-04-09

  Terugblik op de RailTech Europe Live met onze algemeen directeur

  2021. Het jaar dat nu al bekendstaat als het jaar van de online beurzen. De kick-off voor de railinfra markt gerelateerde beurzen was vorige week: RailTech Europe Live. Drie dagen lang konden bezoekers achter hun laptop presentaties en workshops volgen, stands bezichtigen en middels een chat optie persoonlijke gesprekken voeren. Voor sommigen een lange zit, voor anderen de toekomst. Wij vroegen aan onze eigen algemeen directeur, Chris van Dranen, hoe hij deze online beurs ervoer.

 • 2021-03-30

  Hergebruik en recycling draagt bij aan klimaat neutrale railinfra

  2030. Dat is de stip aan de horizon die het Ministerie van de Infrastructuur heeft vastgesteld als deadline voor de strategie van klimaat neutrale en circulaire railinfraprojecten. Wij hebben met elkaar nog een lange weg te gaan. Weerhoudt dat ons van alvast een stapje vooruit denken? Focusmanager hergebruik en recycling Akkie Stomphorst ziet alleen maar oplossingen: “Er moeten nieuwe spoorinfrasystemen worden ontwikkeld. En in de tussenliggende periode moeten wij vooral heel veel gebruik maken van de mogelijkheden van hergebruik en recycling.”

 • 2021-03-23

  Ontmoet ons op RailTech Europe

  Op 30 en 31 maart en 1 april 2021 is RailTech Europe dé digitale ontmoetingsplek om relevante matches in de railinfra te ontmoeten. In deze bijzondere tijd is er grote behoefte om samen te komen en inzichten te delen over actuele ontwikkelingen. Het is tijd om samen te bouwen aan een veerkrachtig, internationaal en toekomstbestendig spoor. 

 • 2021-03-12

  Railpro bestaat 25 jaar: de wereld van het spoor zit in ons DNA

  Een heuglijk moment in een roerige tijd: 25 jaar Railpro! Een feestelijk jubileumjaar dat er door de situatie rondom het coronavirus dan ook anders uitziet. Toch staan wij stil bij het bereiken van dit bijzondere moment. Het spoor zit in ons DNA. Daarom streven wij ernaar om met de hele railinfra samen te werken aan een beter en veiliger spoor. Altijd een stap vooruit. We blikken kort terug, maar kijken vooral vooruit!

 • 2021-03-04

  Efficiënter met logistiek van spoorballast

  Spoorballast vervoeren van groeve tot spoor is een complex logistiek proces. Wij maakten een grote efficiëntie- en duurzaamheidsslag door verschillende processen samen te brengen op één locatie in Amsterdam. In het Westelijk havengebied zijn alle modaliteiten en faciliteiten bij de hand om de ballast met zo min mogelijk handelingen bij de projecten verspreid over het land te krijgen.

 • 2021-03-04

  Poetsen en boenen op een gezonde en duurzame manier

  Van graffiti tot stickers op perrons, van vette onderdelen tot smerige vloeren. Het kan behoorlijk vervuild zijn op en rondom het spoor. We staan er niet zo vaak bij stil, maar het schoonmaken hiervan gaat meestal gepaard met giftige schoonmaakmiddelen. Deze zijn niet alleen schadelijk voor het milieu, ook voor degene die hiermee werkt. Onze productmanager Robbert van der Schaaf ging de samenwerking aan met Eco2Work.

 • 2021-02-25

  Hergebruikte wissels dragen bij aan circulair spoor

  Niets is wat het lijkt. Dat geldt zeker voor gebruikte spoorwegmaterialen. Vaak worden deze materialen in stukken gesneden, al dan niet verschrot en voor een deel gerecycled. Maar wist je dat veel van deze materialen meestal nog in prima conditie zijn om hergebruikt te worden? Dat is waar wij als spoorleverancier naar streven zodat er minder grondstoffen en energie nodig zijn en het milieu minder wordt belast. En dat doen wij door onder andere gebruikte wissels aan te bieden als duurzaam alternatief.

 • 2021-02-17

  Rubbercoating stopt aantasting spoorstaaf door sneeuwresten en strooizout

  We hebben een prachtige winterweek achter de rug. Maar wat komt er tevoorschijn wanneer sneeuw en ijs wegsmelten voor de zon? Blubber en resten strooizout. Niet de beste omstandigheden voor de railinfrastructuur. En dan in het bijzonder voor overwegen. Strooizout en vocht in combinatie met zwerfstromen vreten in op de spoorstaaf en veroorzaken daarbij heftige corrosie van het metaal. Een aantasting van de kwaliteit van de spoorstaaf. Hierdoor is de kans groot dat deze eerder dan normaal vervangen moet worden. Vroegtijdige vervanging levert extra hinder op voor het treinverkeer en is een kostbare aangelegenheid voor de onderhoudsaannemer.

 • 2021-02-10

  Slimmer samenwerken online

  Het is nat en koud buiten. De sneeuw dwarrelt langs de ramen, terwijl jij haast moedeloos de zoveelste inkooporder probeert te verwerken. Hoofdpijn van de documentenstroom komt opzetten na het zoveelste kopje koffie. Net als de vele vragen. Staan de juiste inkoopprijzen wel in het systeem? Hoe hoog zijn de transportkosten? Welke van de drie productcodes is nu correct? Om maar te zwijgen van het uitprinten, ondertekenen, inscannen en mailen. Met als klap op de vuurpijl: fout in de inkooporder, dus geen uitbetaling. Het is een grote administratieve rompslomp. Helemaal als je tijdens deze coronaperiode thuiswerkt en eigenlijk alles liever online afhandelt. Ook zo herkenbaar?

 • 2021-02-03

  Samen van staal naar groen: circulariteit in het spoor

  Een veilig en beschikbaar spoor vergt goed onderhoud. En wanneer nodig vindt er ook vernieuwing of nieuwbouw plaats. Daar komt natuurlijk veel spoormateriaal bij vrij. Bij onderhoud en vernieuwing net zoveel als er in gaat. Maar alles wat eruit gaat, is niet per definitie afval. Veel spoorwegmaterialen hebben nog niet het einde van hun levenscyclus gehaald en kunnen vaak nog een tweede leven vinden. Ook als het niet meer in het spoor gebruikt kan worden, zijn er vaak nog andere nuttige toepassingen voor te bedenken. Al met al is ons doel om de ecologische voetafdruk van de railinfra markt te verkleinen. Reden genoeg om in deze Week van de Circulaire Economie samen met onze spoorpartners een totaalconcept voor hergebruik en recycling te lanceren.

 • 2021-01-28

  Ook elektronisch relais krijgt tweede leven in het spoor

  Geef spoorproducten een tweede leven. Anno 2021 werken wij als railinframarkt gezamenlijk aan een circulair spoor. Waar we voorheen in de veronderstelling waren dat je elektronica niet zo makkelijk kunt reviseren, bleek onlangs uit onderzoek in opdracht van ProRail het tegendeel. Zelfs de oude vertrouwde elektronische codegever relais blijken prima en kostenefficiënt reviseerbaar. Reden voor ProRail om dit actief aan te moedigen. Hergebruiken is immers beter dan weggooien.

 • 2021-01-22

  Wat er niet is, kan niet vies worden: van folie naar frezen

  Veiligheid op en rondom het spoor, daar werken we in de railinfra keihard aan. Langs het spoor staan ontzettend veel verschillende borden. Elk bord heeft een belangrijke functie. Niet alleen voor de machinist, maar ook voor de spooraannemers. Met name de spoornaamborden zijn van belang voor de aannemers. Dit type bord, te vinden op plaatsen waar aannemers het spoor binnenstappen, geeft namelijk aan welk spoor er betreden wordt. Logisch dus dat deze borden te allen tijde goed leesbaar moeten zijn. Helaas gooit vuil hier roet in het eten, want smerige borden zijn niet meer goed te lezen, met alle risico’s van dien. Hoog tijd dus om daar een oplossing voor te vinden. En met succes!

 • 2021-01-18

  Gratis hightech draadloze oplader bij je bestelling op Railpro online!

  De feestdagen zijn dan wel voorbij, wij geven graag nog wat extra’s weg in deze tijden. En dat heeft alles te maken met het feit dat wij de grootste spoorwegleverancier van Nederland zijn. Er zitten maar liefst 14.000 spoorse producten in ons assortiment.