Het op tijd, tegen een goede prijs én in de juiste hoeveelheid leveren van ballast bij spoorwerkzaamheden is een belangrijke vereiste. Dit zorgt ervoor dat de werkzaamheden in de juiste volgorde en volgens planning uitgevoerd kunnen worden. Het in de juiste hoeveelheid leveren is nu nog beter te optimaliseren door van begin tot eind het proces te monitoren. En dat monitoren? Laat dat maar aan ons over!
Anno 2022 ontkom je er haast niet meer aan: digitalisering. Steeds meer bedrijven zien het voordeel hiervan, op meerdere vlakken. Efficiënter werken en minder administratieve rompslomp. De RFID tag (Radio Frequency Identification) doet precies dat. In het magazijn op ons bedrijventerrein Crailoo in Hilversum hebben we al een verbeteringsslag gemaakt in het bestelproces om het voor de klant efficiënter te laten verlopen. En dat gebeurt deels dankzij het inzetten van de RFID tag.
Wie had in 1983 gedacht (het geboortejaar van het internet zoals wij dat nu kennen) dat internet tegenwoordig zo belangrijk zou zijn? Niet alleen op persoonlijk gebied, vooral voor ons werk. En het heeft natuurlijk zo zijn voordelen. Veel minder papier dat eindeloos wordt geprint dankzij e-mail. Informatie dat 24/7 beschikbaar is. En alles op hoge snelheid digitaal over de hele wereld kunnen versturen. Beter voor de economie. Zou je zeggen. Maar de valkuilen van alles digitaal liggen op de loer. In dit artikel leggen wij de focus op de ‘onpersoonlijke’ dienstverlening.
Railcenter heeft onlangs een e-learning voor Technisch Leider Baan opgezet. Zeker 200 mensen die de rol van Technisch Leider Baan vertolken, leren tijdens deze opleiding over meerdere actuele onderwerpen. Daar dragen wij en onze collega's van voestalpine Turnout Technology Netherlands B.V., samen met systeemproducent Kampa, ons steentje bij. De DeltaSwitch, die inmiddels uiterst positief wordt ontvangen door de markt, is hier ook aan toegevoegd door ProRail.
Elk jaar staat er weer een team vol enthousiastelingen klaar om zich honderd procent te storten op het hyperloop project. Dit jaar is het aan Delft Hyperloop VI, het team dat onlangs met volle overtuiging haar ontwerp heeft getoond, waarmee ze deze zomer de competitie aangaat. Een hangende pod waarmee je binnen een half uur van bijvoorbeeld Amsterdam naar Parijs zou kunnen reizen. Een nieuwe transportvorm als aanvulling op het huidige transportnetwerk. Maar wat voor impact heeft dit systeem op de huidige railinfra?
Niet alle spoorse materialen hoeven per se weer te worden ingezet in de railinfra. Sommige materialen kunnen prima worden gebruikt voor andere toepassingen. Zo ook een paar van onze oude, zwarte metalen stationsbanken, die een nieuw onderkomen hebben! En niet zomaar een. Sinds kort staan de zitbanken te pronken bij onze overburen bij de NOS.
De SPC00335 van halve tongbewegingen is door ProRail aangepast naar een tweede versie. Deze is nu van toepassing op meerdere typen halve tongbewegingen. Dat houdt in dat er bij vervanging van de in SPC00335 genoemde halve tongbeweging ook kurkrubber onderlegplaten worden meegeleverd. Bij het vervangen van de halve tongbeweging moeten ook de kurkrubber platen worden vervangen.
Het stofarm lossen van ballast heeft in de railinfra behoorlijk wat stof doen opwaaien. Het lossen van ballast in het spoor wordt al stofarm uitgevoerd dankzij de inzet van SALT-wagons. Om ervoor te zorgen dat het gehele proces van ballast verwerking stofarm kan plaatsvinden, hebben wij een nevelkanon aan ons portfolio toegevoegd! Denk hier bij aan het laden en lossen van ballast, maar ook aan depot werk.
In de jaren ’90 liep vrijwel al het transport ten behoeve van de (vernieuw)bouw over het spoor. Door de jaren heen ontstond er een zogeheten modal shift. Goederenvervoer verliep steeds vaker via de weg. Met het oog op verduurzaming en doelstellingen om gezamenlijk een steentje bij te dragen aan een circulaire economie, rijst de vraag: hoe brengen we het infratransport terug naar het spoor?
Zo snel als dat de Hyperloop POD door de buis raast, zo snel vliegt de tijd voorbij. We zijn enorm blij om te kunnen melden dat de European Hyperloop Week dit jaar plaatsvindt op ons eigen bedrijventerrein Crailoo in Hilversum!
Het is de Week van de Circulaire Economie. De hele week staat in het teken van circulair ondernemen in de praktijk. Van idee tot uitwerking, waarbij goede samenwerking de sleutel is tot succes. Verduurzaming is noodzakelijk om onze planeet voor toekomstige generaties leefbaar te houden. Iets dat tijdens de klimaattop in Glasgow in november nog meer duidelijk is geworden. En zeker op het gebied van duurzaam reizen zijn er meer dan genoeg mogelijkheden.
Werken in het donker heeft niet altijd de voorkeur. Toch ontkom je er haast niet aan in de railinfra. Het zicht op emplacementen is, zeker in de wintermaanden, vaak slecht. Om ervoor te zorgen dat collega’s veilig kunnen werken én de omgeving weinig tot geen last van lichtvervuiling heeft, zijn wij een samenwerking aangegaan met Triolight. Met het product RailLight, hebben wij weer een mooie uitbreiding in ons aldoor groeiende portfolio.
Wij zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot een organisatie die altijd de beste oplossing biedt voor de railinfrastructuur van nu én van de toekomst in zowel binnen- als buitenland. Onze ambitie is om de spoorbranche – waar dan ook ter wereld - één loket te bieden voor alle spoormaterialen en bijbehorende diensten. Wij spraken met onze Export Manager Nynke Schaap, sinds april 2021 verantwoordelijk voor onze International Sales.
Veel projecten, te weinig mensen, hoge werkdruk en korte buitenstellingen. Al jarenlang staan we in Nederland voor deze spoorse uitdagingen. Daarom heeft de Mobiele Baan Service (MBS) van ons zusterbedrijf voestalpine Turnout Technology Netherlands tijdens de uitvoering van het vervangen van 83 stuks EBI-switches de aannemer ook ondersteund met het ombouwen van deze wisselstellers.
Grondstofprijzen zijn sterk gestegen, of het nu gaat om staal, koper of beton. Onlangs berichtte SpoorPro daarover. Verschillende leveranciers uit de railinfrabranche vertelden wat de impact is op hun bedrijf en uitten hun zorgen over de toekomst. Ook wij merken de gevolgen, en zien de oplossing in goed supply chain management. Onze directeur strategische ontwikkeling, Wouter Lampe, sprak hierover met SpoorPro.
Lees verder . . .
Het nieuwe jaar is ingeluid en dat betekent dat de jaarlijkse onderhoudsperiode in onze fabrieken weer op de agenda staat. Onze Rail Services is gesloten van 31 januari tot en met 11 februari. Gedurende deze periode is zagen, lassen of frezen niet mogelijk.