Skip to main content
  • In het begin
  • In het begin
  • In het begin
  • In het begin
  • In het begin

In het begin

Vanaf 1839 hebben de spoorwegen zich in Nederland ontwikkeld tot een compact netwerk, dat met hoge frequentie wordt bereden. Ons eigen bedrijventerrein ademt al meer dan honderd jaar spoorhistorie. Het begon in 1908 met de vestiging van een houtbereidingsinrichting, toen men hier van ruw hout dwarsliggers (bielsen) produceerde. Halverwege de vorige eeuw diende het als ‘stapelplaats’ – een opslagterrein voor spoorbouwmaterialen. In 1995 werden de Nederlandse Spoorwegen opgesplitst en delen geprivatiseerd. Hierbij ontstond in 1996 het bedrijf Railpro.

In 2002 is voestalpine Railpro ontstaan. Zij is voor 70% onderdeel van het Oostenrijkse voestalpine Metal Engineering (een volledige dochter van voestalpine AG). De overige 30% is in gelijke delen in handen van Koninklijke BAM Groep NV, VolkerRail BV en Strukton Groep NV.

In april 2021 is de naam van onze organisatie gewijzigd in voestalpine Track Solutions Netherlands B.V. Als leverancier van geïntegreerde producten, logistieke diensten en serviceconcepten willen wij de wereld van het spoor verbinden. Gesterkt door onze in Oostenrijk gevestigde moederorganisatie voestalpine Railway Systems, willen wij voor iedere spoorse uitdaging altijd de beste oplossing bieden. Hierbij is het productmerk Railpro blijven bestaan. De Railpro-producten en diensten zijn te vinden in onze webshop railpro.online.