Skip to main content

Nieuws

 • 2017-12-19

  Wintermaatregelen! En nu?!

  Vorige week heeft heel Nederland ‘genoten’ van de winterse buien en code oranje (of was het nou code rood?). De één vindt het prachtig om te zien of staat te popelen om te gaan sleeën of een sneeuwbalgevecht te organiseren, maar de ander irriteert zich aan de beperkingen van zijn bewegingsvrijheid met de benenwagen, de auto of natuurlijk de trein.  Met dusdanig hevig winterweer worden er door Prorail zogenaamde “wintermaatregelen” ingesteld maar wat merkt de Railinfra markt hier nou van? Is het dan juist lekker rustig, omdat er toch niet op of rond het spoor kan worden gewerkt? Niets is echter minder waar! Juist tijdens de wintermaatregelen moeten alle zeilen nog eens extra worden bijgezet en draait de planning op volle toeren. 

 • 2017-12-13

  Kerstsluiting

  Tijdens de kerstperiode is ons kantoor gesloten van maandag 25 december tot en met maandag 1 januari.

 • 2017-12-07

  De webshop railpro.online is vanaf nu live!

  Koop nu je spoorproducten op railpro.online

 • 2017-12-01

  Ontbijtseminar Lightrail over uitdagingen bij lightrailvernieuwingen in stedelijke omgevingen was een succes!

  Gisterochtend hadden we weer een spectaculair ontbijtseminar Lightrail, met het thema ‘uitdagingen bij lightrailvernieuwingen in stedelijke omgevingen.’ 

 • 2017-11-30

  NRG-las | een jaar aan ervaring rijker

  De nieuw geïntroduceerde NRG-las is niet meer te vergelijken met de oude modellen ES-lassen. De las heeft de zwaarste testen doorstaan, waar geen las ter wereld eerder aan onderworpen is. Het resultaat is een ES-las die minder verstoringen veroorzaakt.

  Om deze winst te boeken, is het ontwerp van de NRG-las volledig aangepast. We hebben te maken met een andere geometrie en de las is voorzien van een coatinglaag. Deze veranderingen vragen om een aanpassing van onze werkmethodiek.

 • 2017-11-24

  Export manager Dominique blogt over de Eurotunnel - vervolg!

  Deel 2 van het blog van export manager Dominique over haar bezoek aan ons project in de Eurotunnel! 

 • 2017-11-22

  BLACK FRIDAY actie: ruitensproeivloeistof -20%

  BLACK FRIDAY korting!

 • 2017-11-21

  Export manager Dominique blogt over de Eurotunnel

  Spoorstaven lossen tot aan het diepste punt van de Eurotunnel - maar liefst 60 meter onder de zeespiegel! Onze export manager Dominique Martens was er live bij aanwezig en heeft er een bruisend blog over geschreven. 

 • 2017-11-19

  Op Internationale Mannendag stellen we voor - onze eerste vrouwelijke accountmanager

  Op Internationale Mannendag – de dag die onder andere in het teken staat van het bevorderen van gelijkheid tussen mannen en vrouwen - stellen we graag onze eerste vrouwelijke accountmanager aan je voor, Chantelle van de Merwe.

 • 2017-11-19

  Eerste vrouwelijke accountmanager voor voestalpine Railpro

  Op Internationale Mannendag – de dag die onder andere in het teken staat van het bevorderen van gelijkheid tussen mannen en vrouwen - stellen we graag onze eerste vrouwelijke accountmanager aan je voor, Chantelle van de Merwe.

 • 2017-11-17

  Spoorpro interviewt onze projectleider Willem Bouman over project Dordrecht Zeehaven

  Het vervoer van de lange spoorstaven naar de haven in Dordrecht was een project op zich. Er waren zes lengtetransporten over de weg nodig om de groefrails op de juiste plek te krijgen. Bouman: “Om verrassingen te voorkomen meten we tevoren alles op de route." 

 • 2017-11-15

  Reparatiesysteem Elektrische Scheidingslas

  Wisten jullie dat je een Elektrische Scheidingslas (hierna ES-las) heel eenvoudig kan repareren of zelfs verbeteren met ons reparatiesysteem? Onze instructievideo helpt iedereen snel en kosteneffectief op weg naar een verbeterde ES-las, die zo weer voor meerdere jaren mee gaat!

 • 2017-11-08

  Uitdagingen bij lightrailvernieuwing in stedelijke omgevingen

  Meld u nu aan voor het eerstvolgend Ontbijtseminar Lightrail op donderdag 30 november 2017

 • 2017-11-03

  Word ook SALT-losser, geef je op voor de opleiding!

  Oproep voor nieuwe SALT lossers, volg de opleiding bij Railpro! Zowel losoperators als lossers worden vooraf getraind om de nieuwe trein te kunnen bedienen in het werk. Er is nog ruimte voor meer lossers in de personeelspool! U kunt uw werknemers nu aanmelden voor de onze opleiding tot SALT-losser.

 • 2017-10-18

  Rail Service Centre in de schijnwerpers

  Dankzij ons Rail Service Centre is er bij voestalpine Railpro één loket voor alle spoorstaafbewerkingen en overige rail services. Hier worden de spoorstaven vervaardigd conform de hoogste standaards voor nieuwe spoorwegconstructies, renovatie of onderhoud. Ze kunnen daarnaast door heel Europa geleverd worden. Er is een mooi promotiefilmpje opgeleverd door Theo van Gestel over ons Rail Service Centre. 

 • 2017-10-17

  Onze ballastwagons in België

  Een set van 40 onderlossers – Fccpps wagons - zijn weer terug in Hilversum na hun succesvolle inzet in België. Gedurende een periode van ruim twee maanden gebruikte Strukton Rail in België de wagons voor de vernieuwing van het ballastbed ter hoogte van Ternat, in het baanvak van lijn 50A tussen Brussel – Anderlecht. Tijdens deze vernieuwing is maar liefst 25.000 ton steenslag met afmetingen van 31,50 – 50 gelost.

 • 2017-10-10

  Intentieovereenkomst voor zonnepanelen op onze daken

  Vorige week maandag hebben we een intentieovereenkomst getekend met de Hilversumse Energie Transitie (HET) om een onderzoek te starten naar de mogelijkheden van zonnepanelen op onze daken op het Crailoo-terrein. Vorige week donderdag verscheen hierover een artikel in de Gooi- en Eembode.

 • 2017-10-04

  Snubberschakelaar nieuw in ons assortiment

  In ons assortiment hebben wij de snubberschakelaar opgenomen. Het Engelse woord ‘snubber’ betekent ‘demper’ en dat is precies wat de snubberschakelaar doet! Het is een apparaat dat spanningspieken door zelfinductie onderdrukt bij het in- of af schakelen van grote elektriciteitsstromen.

 • 2017-09-27

  Spoor vervanging Dordrecht Zeehaven

  Het spoor bij Dordrecht Zeehaven wordt vervangen met speciale gebogen groefrails. Het project vindt plaats in samenwerking met Strukton Rail als hoofdaannemer, wij zorgen voor de toelevering. 

 • 2017-09-19

  Nieuwe SALT in gebruik

  Dit najaar hebben we de beschikking over 80 extra SALT (StofArmLosTrein) die aan onze vloot zijn toegevoegd. Hiermee komt de totale vloot op 154 SAL-wagons. De komende jaren bouwen we meer wagons om, totdat er een totaal wagonpark van 299 wagons is ontstaan. 

 • Fotograaf René van der Waal

  2017-09-15

  600 (!) nieuwe ECO dwarsliggers in het spoor bij Hoorn

  Wij werken aan verduurzaming van het spoor. Afgelopen weekend hebben we in samenwerking met Strukton Rail ervoor gezorgd dat er bij Hoorn 600 (!) van onze ECO dwarsliggers in het spoor zijn gebracht.  

 • 2017-09-13

  Spoorstaaf in de Schipholtunnel vervangen

  Gistermiddag is er een spoorstaaf in de Schipholtunnel gescheurd, wat voor een grote treinstoring zorgde. Gelukkig stonden wij paraat en konden we snel een vervangende spoorstaaf leveren aan VolkerRail. Afgelopen nacht is deze spoorstaaf in het spoor gebracht en vanochtend konden alle treinreizigers weer door de Schipholtunnel. 

 • 2017-08-29

  Onze fruitmanden werpen hun vruchten af!

  Dankzij onze gezonde collega's, en de vele fruitmanden van Fruitful Office die we voor hen bestellen, zijn er in de afgelopen 3 maanden weer 96 fruitbomen in Malawi geplant! 

 • 2017-08-25

  De zomervakantie is voorbij

  Reis dus weer met de trein! Er is in de afgelopen zomermaanden hard gewerkt om het spoor voor u te vernieuwen en te verbeteren.

 • 2017-08-22

  Nieuwe Retrofit LED lamp nu beschikbaar - We hebben het licht gezien!

  Vanaf heden is de nieuwe Retrofit LED lamp voor seinen bij voestalpine Railpro uit voorraad leverbaar. Hij is de vervanger van de storingsgevoelige gloeilamp en brengt ten opzichte van dit oude model lamp vele voordelen met zich mee.

 • 2017-08-16

  Belgische spoorbeheerder Infrabel test de NRG-las

  De eerste NRG-lassen zijn in het Belgische spoor geplaatst. De Belgische spoorbeheerder Infrabel wil de NRG-lassen testen, omdat de huidige ES-lassen in België om veel onderhoud en vervanging vragen. Wij willen Infrabel daarom graag helpen met deze nieuwste generatie elektrische scheidingslas!

 • 2017-08-11

  Hiddes zomerreport van ProRail bij ons op bezoek

  Aflevering 5 van Hiddes zomerreport van ProRail staat nu online en deze keer is Hidde bij ons op bezoek! 

 • 2017-08-01

  Railpro als logistiek dienstverlener bij Lage Zwaluwe

  Er komt veel kijken bij de spoorvernieuwing op het emplacement Lage Zwaluwe. voestalpine Railpro treedt op als logistiek dienstverlener, in samenwerking met aannemer BAM als uitvoerder. Een uitdaging die wij natuurlijk met beide handen aanpakken!

 • 2017-07-26

  Spoorstaven gelost op de Moerdijkbrug

  Vandaag is de eerste lading van 24 unieke spoorstaven met onze Robeltrein van Hilversum naar de Moerdijkbrug vervoerd. Daar werden ze door ons spoorstaaflosteam op de brug gelost. 

 • 2017-07-24

  Ontbijtseminars 2017

  Ontbijtseminars dinsdag 5 september en donderdag 30 november 2017. 

 • 2017-07-19

  Unieke spoorstaven naar Moerdijkbrug

  Unieke spoorstaven inclusief aangelaste compensatielassen en elektrische scheidingslassen staan klaar voor vertrek naar de Moerdijkbrug. De spoorstaven worden kant en klaar met onze Robeltrein naar de Moerdijkbrug vervoerd en in het spoor gebracht. 

 • 2017-07-10

  Fixstop OK succesvol ingebouwd

  Dura Vermeer Railinfra heeft in samenwerking met voestalpine Railpro een spoorbeëindigingsconstructie – oftewel stootjuk – succesvol ingebouwd in het spoor bij Schiedam.

 • CO2-reductie

  2017-06-29

  CO2-reductie door warmte uit freesfabriek te gebruiken voor verwarming kantoren

 • Aantrekkende economie

  2017-06-29

  Aantrekkende economie daagt spoorleveranciers en producenten uit

 • Nieuwe Voorraad Op Locatie

  2017-05-30

  Nieuwe Voorraad Op Locatie vestiging voor Asset Rail

 • Railtex

  2017-05-12

  Railpro op de Railtex 2017

  Deze week op de Railtex 2017 in de UK, onze export manager Dominique Martens. Dominique, hoe was het op de beurs?

 • Nieuwe organisatiestructuur

  2017-03-29

  Nieuwe organisatiestructuur voor optimale dienstverlening

  De wereld is in beweging en wij bewegen mee. Wij streven naar een optimale dienstverlening aan onze partners. Om onze slagkracht en effectiviteit te vergroten werken wij vanaf 1 april 2017 vanuit een Business Unit organisatie. De nieuwe structuur leidt tot kortere interne lijnen en biedt ruimte voor betere samenwerking met onze partners. Onze organisatie wordt opgedeeld in vijf Business Units en ondersteunende stafafdelingen. Hieronder ziet u de vijf Business Units met de verantwoordelijke Business Unit managers.