Skip to main content
Terug naar het overzicht

Regs wagons multi-inzetbaar als Klmos

2018-03-12 | 

Binnenkort is het bij ons mogelijk om een Regs-wagon te gebruiken als Klmos. Door het plaatsen van een container op de platte Regs-wagon wordt deze multi-inzetbaar voor het transport voor spoorproducten. 

De Regs is ontwikkeld voor het vervoer van bijvoorbeeld spoorstaven en dwarsliggers, maar door plaatsing van een container op de Regs-wagon kan deze nu ook oude ballast transporteren. Door deze mogelijkheid is onze wagonvloot nog flexibeler in te zetten bij uw spoorproject. Sinds de zomer van 2017 rijden wij met een proefwagon, een Regs undercover als Klmos. “Ik heb er een goed gevoel over!”, zegt BU manager Railtransport & materieel René Harkema. “De praktijk is niet anders dan bij een Klmos. Oude ballast wordt gewoon in- en uit de bak geladen met een kraan.” Momenteel wordt de testfase afgerond en binnenkort kunt u dit type wagon bij ons reserveren.  

 

Naast de standaard Regs en deze Regs met container bestaat onze wagonvloot uit traditionele Klmos-wagons, die geschikt zijn voor het vervoeren van oude, vervuilde ballast uit het spoor. Twee andere wagontypes, de Fccpps (of SALT) en de FAS vervoeren en lossen weer nieuwe ballast, echter beiden op een andere manier. De Fccpps is een trechter wagon en lost de ballast alleen tussen en direct naast het spoor. De FAS is een kiepwagon die de ballast ongeveer een meter naast het spoor lost en is daardoor vooral geschikt voor projecten waar spoor in zijn geheel weggehaald wordt en waar de ballast in het nevenspoor gekiept kan worden, zoals bijvoorbeeld bij wisselvernieuwing. De platte Regs worden ingezet bij transport van spoorstaven en dwarsliggers. Zo bieden wij binnen onze wagonvloot verschillende mogelijkheden om uw spoorproducten – per spoor- in uw werk te brengen.