Skip to main content
Terug naar het overzicht

Wagonvloot uitgebreid met Fas-wagons

2018-01-24 | 

In 2018 kunt u bij ons ook weer de bekende Fas-wagons huren voor korte en lange periodes. Wij hebben onze wagonvloot uitgebreid met meerdere van deze goederenwagons. De Fas–wagon is een kiepwagen, die gebruikt kan worden voor het transport van nieuwe maar ook oude ballast of zand, voor de nieuwbouw en vernieuwing van het spoor.

Pneumatische kantelsysteem

De kantelbare bak met een laadcapaciteit van 31 m³ heeft een maximaal laadvermogen van 54 ton en kan eenvoudig een grote hoeveelheid bulkgoederen vervoeren. Het pneumatische kantelsysteem lost het materiaal eenvoudig en op afstand naast het spoor. Dit gaat niet alleen sneller maar maakt de inzet van een kraan overbodig. Dit maakt de Fas-wagon een prima alternatief voor platte wagens of Fccpps-wagons.

Regs met containerbak

De Regs wordt breder inzetbaar want momenteel voeren wij testen uit met op maat gemaakte containerbak die bovenop de wagon wordt geplaatst. Naast het vervoer van dwarsliggers, spoorstaven en wisseldelen kan vanaf de zomer ook oude ballast worden vervoerd. Dit is een verdere uitbreiding van onze wagonvloot, naast de bestaande Klmos-wagons, onze platte wagons met stalen bodem. Dit alternatief maakt de Regs wagon flexibel inzetbaar.

Trein samenstellen

Het is mogelijk om verschillende typen wagons in één trein samen te voegen. Deze zogenaamde bonte trein brengt al uw benodigde spullen op uw werkplek.

Heeft u interesse in wagonverhuur? Neem dan contact op met onze Business Unit Railtransport & -materieel. Hier spelen ze adequaat in op uw vragen en adviseren ze u graag over de mogelijkheden qua railtransportmiddel voor uw werk.