Skip to main content

Bewust handelen helpt

In de afgelopen drie jaar hebben we een totale CO2-reductie van 71,7% behaald. In referentiejaar 2011 hadden we 2495,9 ton/CO2 uitstoot, in 2015 een CO2-emissie van 705,5 ton/CO2. Deze aanzienlijke reductie is behaald door diverse reductiemaatregelen.

Zo hebben we LED-verlichting aangebracht in de portalen van het Rail Service Centrum, nieuwe verlichting aangelegd in het Logistiek Service Centrum, afstelling en aansturing van diverse machines verbeterd en doen we het licht op het terrein alleen aan als het nodig is. Daarnaast zijn we ook overgestapt op groene stroom. We maken nu 100% gebruik van windenergie.

Naast de CO2-reductiedoelstelling hadden we ook als doel gesteld om het primaire energieverbruik te reduceren. Uiteindelijk is ons primaire energieverbruik met wel 50,1% gereduceerd. De doelstelling is onder andere behaald doordat het elektriciteitsverbruik met ruim 200.000 kWh is afgenomen. Daarnaast hebben we het dieselverbruik aanzienlijk naar beneden gebracht dankzij het afstoten van transportactiviteiten, naar aanleiding van de integratie van René Prinsen Spoorwegmaterialen in onze organisatie. Hieronder vindt u achtergrondinformatie van René Prinsen Spoorwegmaterialen. 

René Prinsen Spoorwegmaterialen

René Prinsen Spoorwegmaterialen was jarenlang uw vertrouwde partner in de onderaanneming (d.w.z. het opbreken en het bouwen van spoor), inname van vrijgekomen spooronderdelen en verkoop van bruikbare spoorwegmaterialen. In 2007 heeft voestalpine Track Solutions Netherlands de firma René Prinsen Spoorwegmaterialen geïntegreerd in haar bedrijfsvoering. Na de acquisitie heeft voestalpine Track Solutions Netherlands de nieuwbouw van de hergebruik & recyclinglocatie in Hilversum gerealiseerd en zijn de bedrijfsactiviteiten volledig opgegaan in de Business Unit Projecten van voestalpine Track Solutions Netherlands.