Skip to main content
Terug naar het overzicht

Alles reist rondom Driebergen Zeist

2018-08-30 | 

Vanaf maandag 27 augustus reden de treinen weer zoals vanouds, en volgens de planning, langs station Driebergen – Zeist. De afgelopen 16 dagen is er hard gewerkt rondom het vernieuwde station, waardoor niet alleen de trein, maar ook autoverkeer omgeleid moest worden. Dagelijks werkten er wel zo’n 750 man om zowel het spoor als ook de hoofdstraat en station te vernieuwen. Wij hebben aannemer BAM in dit verhaal kunnen ondersteunen bij het onderdeel spoorvernieuwing!

Werkzaamheden

Je vraagt je misschien af wat er allemaal gebeurd is in die 16 dagen. Met de werkzaamheden aan het spoor en station is het aantal sporen uitgebreid van drie naar vier, omdat ProRail uiteindelijk de intercity’s alleen op de buitenste sporen langs het station wilt laten rijden. Dit is veiliger voor de wachtende reizigers op het perron! Daarnaast is ook de drukke Hoofdstraat verdwenen, hebben de fietsers een eigen fietsroute en nieuwe fietsenstalling gekregen en is er een nieuwe twee-baans verkeerstunnel onder het spoor gemaakt. Om deze verkeerstunnel te realiseren is in de nacht van zondag 12 op maandag 13 augustus een betonnen spoordek ingeschoven door civiel technisch specialist CT deBoer. De voorbereidingen om een spoordek van een lengte van 140 meter en een gewicht van 3300 ton in te schuiven heeft 2 jaar geduurd. Het spoordek vormt het dak van de nieuwe twee-baans verkeerstunnel onder het spoor door. De tunnel wordt op woensdag 29 augustus voor het verkeer geopend!


Naast dat wij de benodigde dwarsliggers, spoorstaven en ballast aan BAM hebben kunnen leveren, zijn ook de overwegplaten onder onze begeleiding correct op locatie aangekomen. Deze overwegplaten worden ook wel Harmelen-overwegplaten genoemd. Het waren in dit geval gebruikte secties die door ons zijn opgeknapt zodat ze weer als nieuw in het spoor gebracht konden worden.

Al met al kunnen we terugkijken op een intense doch mooie klus. We willen graag iedereen bedanken voor de goede samenwerking! 

 

(foto's: ProRail)