Skip to main content
Terug naar het overzicht

Spoorvernieuwing Zaandam - Uitgeest

2018-07-26 | 

Aannemer VolkerRail is ondertussen ruim over de helft van de negendaagse buitendienststelling in Zaandam. Voor de spoorvernieuwing van maar liefst 11 kilometer spoor tussen Zaandam en Uitgeest hebben we ons steentje kunnen bijdragen in het meedenken van logistieke modellen en het leveren van materialen om dit werk uit te kunnen voeren. 

Projectleider van dit multidisciplinaire werk, Ronald Datema, heeft ondanks de drukte even tijd gevonden om kort te vertellen hoe het ervoor staat. 

“Bij ieder project doen zich altijd wel situaties voor die vooraf niet inzichtelijk waren en niet te voorzien. Ondanks deze situaties blijft de 'dienstregeling', in de zin van het aanvoeren van nieuwe stenen en het afvoeren van de oude ballast, overeind. Dit geeft tijdens de drukte en hectiek van zo’n groot project rust in de uitvoering”, aldus Ronald Datema. 

Alle waardering gaat uit naar de mensen die in deze extreme temperaturen buiten aan het werk zijn. 

Op de foto's hieronder kun je onder andere zien hoe de werktrein genaamd kettinghor in de richting van Uitgeest bezig is om oude ballast uit het spoor te halen en in onze Fccpps wagonnetjes te storten. Verder zie je een KROL, een multifunctionele kraan die zowel over de weg als over het spoor kan rijden en een onderstopper die de ballast onder de dwarsliggers stopt. Vanaf maandag 30 juli zullen alle treinen weer rijden tussen Zaandam en Uitgeest!