Skip to main content
Terug naar het overzicht

Spoorstaven gelost op de Moerdijkbrug

2017-07-26 | 

Vandaag is de eerste lading van 24 unieke spoorstaven met onze Robeltrein van Hilversum naar de Moerdijkbrug vervoerd. Daar werden ze door ons spoorstaaflosteam op de brug gelost. 

 Het afgelopen jaar is de Moerdijkbrug een paar keer afgesloten, omdat er spoedreparaties uitgevoerd moesten worden. Dit kwam doordat het erg lastig was om de lassen in de spoorstaven goed te onderhouden. Erg vervelend natuurlijk voor iedereen die van de spoorbrug gebruik wilde maken. Daarom worden de oude spoorstaven nu vervangen met spoorstaven met kwalitatief betere lassen. Als het goed is, zijn de afsluitingen van de Moerdijkbrug na 11 augustus verleden tijd.

Zoals we eerder al berichtten, worden de oude spoorstaven op de Moerdijkbrug vervangen door nieuwe unieke spoorstaven. Deze 150 meter lange spoorstaven zijn in onze fabriek aan elkaar gelast om de beste kwaliteit te garanderen. Vandaag is de eerste lading van 24 spoorstaven met een langspoorstaaftrein (die bij Railpro als de Robeltrein bekend staat) van Hilversum naar de Moerdijkbrug vervoerd. Daar werden ze door ons gespecialiseerde spoorstaaflosteam op de brug gelost. Het spoorstaaflosteam bestond vandaag uit een voorman, die de leiding geeft en alle acties communiceert, een kraanmachinist en een klemmenman, die de spoorstaven één voor één ontklemt. Hierna neemt aannemer StruktonRail het over en kunnen de spoorstaven daadwerkelijk worden ingebouwd.

Volgende week wordt een tweede lading van 18 spoorstaven naar de Moerdijkbrug vervoerd en ingebouwd. Vanaf 11 augustus gaat de Moerdijkbrug weer open voor het treinverkeer. Het is de bedoeling dat de nieuwe spoorstaven zo'n 10 jaar op de Moerdijkbrug blijven liggen.