Skip to main content
Terug naar het overzicht

Spoorstaaf in de Schipholtunnel vervangen

2017-09-13 | 

Gistermiddag is er een spoorstaaf in de Schipholtunnel gescheurd, wat voor een grote treinstoring zorgde. Gelukkig stonden wij paraat en konden we snel een vervangende spoorstaaf leveren aan VolkerRail. Afgelopen nacht is deze spoorstaaf in het spoor gebracht en vanochtend konden alle treinreizigers weer door de Schipholtunnel. 

Naar aanleiding van een gescheurde spoorstaaf in de Schipholtunnel gistermiddag, belde onze klant VolkerRail met de vraag of wij een spoorstaaf konden leveren die matcht aan het spoor van de Schipholtunnel, zodat de gescheurde spoorstaaf snel vervangen kon worden. Wij nemen dan snel actie natuurlijk!

De uitdaging was dat, om aan dit verzoek te voldoen, we geen nieuwe spoorstaaf konden leveren, maar op zoek moesten naar een gebruikte spoorstaaf met precies dezelfde slijtage kenmerken als de spoorstaven van de Schipholtunnel. Anders zou er namelijk een hoogteverschil ontstaan tusen de vervangende spoorstaaf en de rest van het spoor, omdat de spoorstaven die nu in de Schipholtunnel liggen door slijtage een stuk lager zijn dan een gloednieuwe spoorstaaf. We moesten dus op zoek naar een gebruikte spoorstaaf met de juiste hoeveelheid slijtage, namelijk tussen de 8 en 11 mm. Onze afdeling hergebruik & recycling stond gelukkig paraat en we hebben een goede match spoorstaaf van 10 meter voor de Schipholtunnel gevonden. 

Afgelopen nacht is de spoorstaaf in het spoor gebracht en vanochtend kon de trein er weer gewoon overheen. We hebben overigens nog een tweede spoorstaaf aan VolkerRail geleverd, die tevens een match vormt voor de spoorstaven van de Schipholtunnel, voor het geval er in de toekomst weer een  vervangen moet worden. Op alles voorbereid zijn is namelijk het beste, #onestepahead.

Justin Speet van de afdeling Service Onderhoud van Volkerrail reageerde positief over de werkzaamheden: “We zijn erg tevreden over de samenwerking en met name over jullie snelle respons.”