Skip to main content
Terug naar het overzicht

Word ook SALT-losser, geef je op voor de opleiding!

2017-11-03 | 

Oproep voor nieuwe SALT lossers, volg de opleiding bij Railpro! Zowel losoperators als lossers worden vooraf getraind om de nieuwe trein te kunnen bedienen in het werk. Er is nog ruimte voor meer lossers in de personeelspool! U kunt uw werknemers nu aanmelden voor de onze opleiding tot SALT-losser.

Met de ingebruikname van de SAL-trein is het lossen van ballast in het werk aanzienlijk veranderd. De manueel bediende wagons zijn getransformeerd tot een volledig machinaal losbare trein. Bij de inzet van de SAL-trein wordt standaard één ervaren losoperator ingezet, die volledig geïnstrueerd is hoe de trein bediend moet worden en die verantwoordelijk is voor de overdracht van de trein bij verschillende werken. De SALT-losoperator helpt ook mee als losser, maar kan de trein niet in zijn eentje lossen. Afhankelijk van gewenste lossnelheid en werkzaamheden wordt hij ondersteund door één of meerdere getrainde SALT-lossers. Zowel losoperators als lossers worden vooraf getraind om met de nieuwe trein te kunnen werken.

Om de beschikbaarheid van gecertificeerde operators en lossers te garanderen hebben wij een personeelspool samengesteld. Er is nog ruimte voor meer lossers in deze personeelspool! U kunt uw werknemers nu aanmelden voor de opleiding. De theoretische opleiding kost € 650,- per cursist en duurt slechts één dagdeel. Na het theoretische deel volgt de praktijkopleiding buiten. De SALT-losser sluit de opleiding af middels een proeve van bekwaamheid, waarna hij als officieel SALT-losser diensten mag uitvoeren op de StofArmLosTrein. 

Wilt u werknemers aanmelden voor de opleiding, zodat zij ingezet kunnen worden bij de loswerkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met René Harkema, BU manager railtransport en -materieel.