Skip to main content
Terug naar het overzicht

Reparatiesysteem Elektrische Scheidingslas

2017-11-15 | 

Wisten jullie dat je een Elektrische Scheidingslas (hierna ES-las) heel eenvoudig kan repareren of zelfs verbeteren met ons reparatiesysteem? Onze instructievideo helpt iedereen snel en kosteneffectief op weg naar een verbeterde ES-las, die zo weer voor meerdere jaren mee gaat!

De ES-las is een van de belangrijkste en een van de meest kwetsbare onderdelen van de railinfrastructuur. Een ES-las deelt het spoor op in baanvakken, om de trein te kunnen detecteren. Al vele jaren blijken ES-lassen in het spoornetwerk een bron van verstoringen. Vaak zijn oorzaken van storingen een dichtgereden isolatievoeg, het profielplaatje dat gedeeltelijk ontbreekt, water dat de isolatie overbrugt of andere schades aan de kop(vulling) van een ES-las.

Sinds 2009 zijn circa 20.000 ES-lassen gerepareerd met behulp van het Railpro reparatiesysteem. Dit systeem is een unieke samenstelling van diverse producten, die in een specifieke volgorde worden toegepast. Na monitoring blijkt dat de gerepareerde ES-lassen minder storingen veroorzaken dan de tegelijkertijd nieuw ingebouwde ES-lassen. Dat komt onder andere doordat de kopvulling, oftewel de Glued Rail Joints Repair, de voeg van de ES-las waterdicht maakt. De Antistatic coating neutraliseert bovendien het magnetisch veld rond de voeg van de ES-las, zodat slijpsel en vuil zich niet kan hechten. Het reparatiesysteem kan zowel voor herstelwerkzaamheden als ook voor preventief onderhoud worden toegepast.

 

In slechts 20 minuten een verbeterde ES-las! Nieuwsgierig? Bekijk dan nu onze video.

Kortom, met het Railpro reparatiesysteem kunnen alle typen ES-lassen snel en kosteneffectief worden hersteld en zelfs verbeterd. Tevens biedt het een permanente oplossing waardoor de levensduur van een ES-las aanzienlijk wordt verlengd. Indien nodig kan dezelfde ES-las meerdere malen met ons reparatiesysteem worden hersteld. Op deze manier wordt de treindetectie en de railinfrastructuur in optimale conditie gehouden.

Bovendien is sinds 1 oktober 2016 in de Nederlandse regelgeving opgenomen dat ES-lassen uitsluitend hersteld mogen worden met het reparatiesysteem van Railpro. Dit is vastgelegd in richtlijn RLN00600-3 en in het onderhoudsdocument OHD00033-3.