Skip to main content
Terug naar het overzicht

Redesign lijn 27 & 28 - Spoorvernieuwing tussen Zaandam en Uitgeest

2018-06-21 | 

Een spoorvernieuwing van maar liefst 18 kilometer! Voor het realiseren van deze uitvoering zijn aardig wat materialen, locomotieven, wagons, planningen en manuren nodig. 

Feiten op een rij:

 34.000 dwarsliggers 12 treinen  
 40.000 ton oude ballast  57 treinen (zowel oude en nieuwe ballast)
 34.000 ton nieuwe ballast  17 treinen (alleen nieuwe ballast

 

Dit alles wordt door een speciaal voor dit project gevormd projectteam van Railpro gecoördineerd, bestaand uit een key accountmanager, projectleider en twee projectmedewerkers. Dit projectteam is met VolkerRail om de tafel gegaan om de logistieke behoeftes en de daarbij behorende mogelijkheden te bespreken. Het invullen van deze behoefte is altijd een complexe puzzel en helemaal voor zo’n groot project als dit Redesign project. Je hebt met zowel weg- als treintransport te maken. 

Voor dit project leveren we bijvoorbeeld maar liefst 34.000 dwarsliggers die eerst per vrachtauto naar diverse locaties gebracht worden. Daar worden ze vervolgens op een trein geladen, om daarna ’s nachts naar de werkplek gebracht te worden. 

Daarnaast vindt het afvoeren van 40.000 ton oude ballast en het aanleveren van 34.000 ton nieuwe ballast plaats via treintransporten. Dit betekent dat de treinen met ballast een zodanige ronde moeten rijden dat de paden van reizigerstreinen en de diverse overige werkzaamheden bij Zaandam-Uitgeest niet zullen kruisen. 

Tot slot is een ander belangrijk onderdeel van de logistieke puzzel dat veel van de overige benodigde materialen per trein aan- en afgevoerd moeten worden. Dit betekent dat al onze wagons (Klmos- en FAS wagons) in een periode van 10 dagen dag en nacht worden ingezet. En dan moet je natuurlijk zorgen dat deze treinen elkaar ook niet in de weg zitten! 

Allemaal logistieke puzzels, die we natuurlijk wel opgelost hebben!