Skip to main content
Terug naar het overzicht

Onze Robeltrein in België: 'De spannendste inzet tot nu toe'

2018-11-12 | 

Wij zijn met ons Robelteam een maand lang in België om de Belgische spoorinfrastructuurbeheerder te ondersteunen in één van de drukste jaren ooit. Een vernieuwende aanpak, intensieve samenwerking en innovaties aan de trein maken het mogelijk om zelfs op de moeilijkste trajecten spoorstaven te laden en te lossen.

De uitdaging: XXL spoorstaven

Op dit moment investeert Infrabel volop in spoorvernieuwingen. Om dit te realiseren is ons gevraagd om met onze Robeltrein te assisteren in de omgeving van Luik. Vanaf hier zijn bijna 35 kilometer oude spoorstaven van 300 meter geladen en in Schaarbeek (Brussel) gelost. Dit is een maand lang non-stop werken

Waarom deze inzet zo risicovol is

De omgeving van Luik kenmerkt zich door grote hoogteverschillen en gebogen trajecten. Dit maakt het laden van 300 meter langgelaste spoorstaven risicovol. En vereist niet alleen jarenlange ervaring maar ook een ijzersterke communicatie tussen de mensen op de Robeltrein en in de baan. Om het treinverkeer zo min mogelijk te verstoren en een maximale veiligheid voor het personeel te garanderen is er ’s nachts geladen.

Hollands spoorvakmanschap

Deze inzet is goed voorbereid. Door alle risico’s vooraf in kaart te brengen en hierop gezamenlijk maatregelen te nemen, zijn vertragingen tijdens de buitendienststelling voorkomen. Innovaties aan de trein hebben het mogelijk gemaakt om sneller en veiliger oude spoorstaven te laden en te lossen. 

Het Eliteteam

Onze Robelploeg bestaat uit 5 vakmannen die zich nacht na nacht inzetten voor het beste resultaat. Door hun jarenlange ervaring zijn zij in staat zelfs de moeilijkste klussen foutloos te klaren. Voorlopig is deze inzet onze langste aaneengesloten opdracht ooit. We kijken alweer uit naar onze volgende klus!

Hét Railservicecentrum van Europa
Door een totaalpakket aan te bieden van onder andere symmetrisch gefreesde, gelaste en gecoate spoorstaven, inclusief de dienstverlening van het laden en lossen tot 360 meter, is Railpro uw integrale partner tijdens spoorvernieuwingsprojecten. 
Succesvol geladen Robeltrein in België
Railpro team pakt de nachttrein