Skip to main content
Terug naar het overzicht

Onze fruitmanden werpen hun vruchten af!

2017-08-29 | 

Dankzij onze gezonde collega's, en de vele fruitmanden van Fruitful Office die we voor hen bestellen, zijn er in de afgelopen 3 maanden weer 96 fruitbomen in Malawi geplant! 

Goed voor jezelf zorgen is een belangrijke kernwaarde bij voestalpine Railpro. Daarom zorgen we dat er op de werkvloer altijd voldoende fruit aanwezig is voor onze collega’s. Wat je misschien niet weet, is dat de fruitmanden waar wij zo heerlijk van genieten, worden aangeleverd door Fruitful Office. Fruitful Office is een fruitleverancier voor kantoren en werkt o.a. samen met Ripple Africa, een vrijwilligersorganisatie in Malawi in Afrika. Samen zorgen Fruitful Office en Ripple Africa ervoor dat er per geleverde fruitmand een fruitboom in Malawi wordt geplant. Zo proberen ze de effecten van global warming en ontbossing te verminderen en wordt er tevens werkgelegenheid voor de bevolking gecreëerd. Een mooi initiatief vinden wij. Daarnaast is het interessant dat ze bij Ripple Africa niet alleen bomen planten, maar ook verbeteringen proberen door te voeren op de kwaliteit van het fruit. Ze hebben bijvoorbeeld een verbeterde mango ontwikkeld, die van topkwaliteit is, zoals je hieronder in het filmpje kan zien.

Dankzij deze samenwerking kunnen wij Ripple Africa helpen met het planten van nieuwe fruitbomen. We krijgen per kwartaal te horen met hoeveel fruitbomen we ons steentje hebben bijgedragen. De afgelopen 3 maanden zijn er dankzij onze fruitmanden weer 96 fruitbomen geplant. Dat betekent dat we in het afgelopen half jaar in totaal al 192 (!) fruitbomen hebben geplant! Een mooi voorbeeld van een win – winsituatie! Doordat wij goed voor onszelf zorgen kan Afrika ook goed voor zichzelf zorgen (#circleoflife).