Skip to main content
Terug naar het overzicht

Nieuwe treinverbinding naar London vraagt om nieuw perronmeubilair

2018-03-23 | 

De Eurostar belooft vanaf april een weekendje London een stuk makkelijker te maken. Vanuit Amsterdam en Rotterdam rechtstreeks naar London reizen, daar kijken veel mensen nu al naar uit! Het realiseren van een dergelijke nieuwe treinverbinding gaat echter niet over één nacht ijs en er zijn vele aanpassingen nodig, niet alleen aan het spoor, maar ook aan het perron.

Het perron dient namelijk te worden aangepast voor paspoort- en veiligheidscontroles, die daar ter plekke plaatsvinden. Daarnaast wordt een groeiend aantal reizigers verwacht, waardoor er meer ruimte op het perron beschikbaar moet zijn. Meer ruimte vraagt natuurlijk ook om een creatieve en praktische invulling van die ruimte. Onze nieuwe betonnen stationsoutillage, ontwikkeld in samenwerking met Meteoor en HR Groep, biedt een artistieke en praktische invulling van het perron.

Deze week wordt station Rotterdam uitgerust met de nieuwe mooie zitelementen. Spoorpro vertelt hier meer over op haar website. Vanaf april kunnen reizigers er rustig hun Lonely Planet van London op lezen terwijl ze wachten op de Eurostar.

Voorbeeld van betonnen poefjes als stationsoutillage