Skip to main content
Terug naar het overzicht

Nieuwe Retrofit LED lamp nu beschikbaar - We hebben het licht gezien!

2017-08-22 | 

Vanaf heden is de nieuwe Retrofit LED lamp voor seinen bij voestalpine Railpro uit voorraad leverbaar. Hij is de vervanger van de storingsgevoelige gloeilamp en brengt ten opzichte van dit oude model lamp vele voordelen met zich mee.

Wanneer de storingsgevoelige gloeilamp kapot ging, brachten de ad-hoc herstelwerkzaamheden hoge kosten met zich mee. Het jaarlijks preventief vervangen van deze gloeilampen bracht helaas geen verandering aan het feit dat defecten nog steeds konden optreden.

De nieuwe Retrofit LED lamp heeft in dit opzicht primair als voordeel dat deze een veel langere levensduur heeft en tevens een hoge betrouwbaarheid. Dit vermindert in ieder geval het aantal storingen van defecte seinen langs het spoor en levert wat dat betreft kostenbesparing op.

Daarnaast is de nieuwe Retrofit LED lamp voordelig, omdat het een unicolor lamp is. De Retrofit LED lamp kan daardoor achter elke kleur seinlens geplaatst worden, in tegenstelling tot de gekleurde variant van de LED lamp, waarbij de kleur van de lamp aan de kleur van de seinlens gekoppeld moet worden. Zo is het weleens voorgekomen dat een groene LED lamp achter een rode seinlens geplaatst werd, waardoor de machinist ineens met een paars seinlicht geconfronteerd werd. Dat is natuurlijk verwarrend en levert onnodige vraagtekens op! Voorts betekent de unicolor lamp dat de bevoorrading kostefficiënter kan plaatsvinden, doordat er maar één type Retrofit LED lamp wordt besteld.

Tot slot bleek bij de baantest van de Retrofit LED lamp dat de plaatsing van de lampen erg eenvoudig is en dat er geen extra middelen nodig zijn. Tevens is het niet nodig om de regelbare weerstand aan te passen, waardoor het plaatsen een stuk sneller gaat.

Contact

Voor vragen over dit product en bestellingen op maat neemt u contact op met onze verkoopbinnendienst: E. verkoop@railpro.nl, T. 035 – 6889600

De regelgeving voor de Retrofit LED lampen voor de AY - & MF – seinen is vastgelegd in SPC60300-2. De Retrofit LED lamp is gecertificeerd en valt onder certificaat no. 5359/03-650927.