Skip to main content
Terug naar het overzicht

Spoorpro interviewt onze projectleider Willem Bouman over project Dordrecht Zeehaven

2017-11-17 | 

Het vervoer van de lange spoorstaven naar de haven in Dordrecht was een project op zich. Er waren zes lengtetransporten over de weg nodig om de groefrails op de juiste plek te krijgen. Bouman: “Om verrassingen te voorkomen meten we tevoren alles op de route." 

Behalve groefrails leverden wij ook 660 houten, 5.500 betonnen en 1.535 kunststof dwarsliggers in verschillende spoorbreedtes aan hoofdaannemer Strukton Rail. Rekening houdend met de lange productietijd van sommige materialen, zijn we ruim voor de start van de uitvoering in september begonnen met de eerste voorbereidingen.

“De kunststof dwarsliggers hebben een productietijd van veertien weken”, vertelt projectleider Willem Bouman. Maar ook de productie van sommige betonelementen kostte tijd, omdat ze soms erg specifiek waren. “Er waren producten bij die ze nog nooit eerder hadden gemaakt in de betonfabriek.”

De spoorvervanging in Dordrecht is grotendeels afgerond. Benieuwd naar het volledige interview met projectleider Willem Bouman? Lees het artikel van Marieke van Gompel op spoorpro.nl!