Skip to main content
Terug naar het overzicht

Intentieovereenkomst voor zonnepanelen op onze daken

2017-10-10 | 

Vorige week maandag hebben we een intentieovereenkomst getekend met de Hilversumse Energie Transitie (HET) om een onderzoek te starten naar de mogelijkheden van zonnepanelen op onze daken op het Crailoo-terrein. Vorige week donderdag verscheen hierover een artikel in de Gooi- en Eembode.

In het kader van de dag van de duurzaamheid van vandaag, dragen wij graag ons steentje bij aan de verduurzaming van onze organisatie en de gemeente Hilversum. Het gaat om maximaal 3.200 zonnepanelen die op zes van onze Railpro-daken gerealiseerd zouden kunnen worden. Dit aantal zonnepanelen levert 65 procent van onze huidige elektriciteitsafname en een verwachte elektriciteitsopbrengst van 760.000 kWh per jaar! Of de zonnepanelen er daadwerkelijk gaan komen hangt nog af van een aantal factoren, zoals het verkrijgen van de SDE+ subsidie, de draagkracht van de daken en enkele overige technische en economische zaken.

Als organisatie hebben wij verduurzamen al jaren hoog op de agenda staan. Wij zijn dan ook in het bezit van het CO2-bewust certificaat niveau 5. Dit is het hoogste niveau op de CO2-prestatieladder. Door het betreden van de door ProRail in het leven geroepen ladder krijgen organisaties meer inzicht in de processen waarbij CO2 vrijkomt en dit inzicht alleen al, leidt vaak tot besparingen. De analyse van bedrijfsprocessen maakt het mogelijk een concreet steentje bij te dragen aan een schoner en duurzaam leefmilieu.

Eind maart 2018 zal waarschijnlijk bekend zijn of de zonnepanelen daadwerkelijk geplaatst kunnen worden op onze daken.