Skip to main content
Terug naar het overzicht

Hyperloop Pod Competition - Delftse studenten grijpen naast overwinning

2019-07-22 | 

Het snelheidsrecord voor een hyperloop gaat niet naar Nederland. Het verbreken van het wereldrecord van 467 kilometer per uur leek haalbaar. Tijdens de tests kwam de capsule Atlas 02 boven de 600 kilometer per uur. 

Noodrem sloeg te vroeg aan

Op het moment suprême sloeg de noodrem te vroeg aan, waardoor de snelheid niet boven de 188 kilometer per uur kwam. Van de twintig studententeams die zich hadden aangemeld voor deze contest, mochten maar vier teams daadwerkelijk racen. De Delftse groep en drie andere teams kwamen door de 122 veiligheidskeuringen om mee te mogen doen. Een prestatie op zich!

Even slikken en weer door

Delft Hyperloop op Twitter - After a long year of hard work and commitment, we unfortunately didn’t achieve the final run we were hoping for. Our emergency brakes activated 200 meters in to the run due to a loss of communication. Nevertheless, we can be very proud of everything we have achieved this year!

En zo is het maar net. Wat een inzet en commitment hebben we het afgelopen jaar gezien. Een nieuw team staat alweer in de startblokken. Om volgend jaar deel te nemen aan deze speciale wedstrijd die wordt georganiseerd door SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van zakenman Elon Musk. Ook dat team kan op onze steun rekenen.

Transport in de toekomst door de ogen van Delft Hyperloop