Skip to main content
Terug naar het overzicht

Hyperloop team TU Delft bouwt droom uit naar werkelijkheid

2019-04-30 | 

Iedere week zien de studenten van Hyperloop TU Delft de verwezenlijking van hun droom dichterbij komen. Na maanden van voorbereiding komt de echte testperiode van de Atlas 02 heel snel dichterbij. Afgelopen week startte railinfrastructuurpartner Strukton Rail met de aanleg van het testtraject op ons bedrijventerrein Crailoo. 

 

I-beams

Op de houten dwarsliggers van één van onze werksporen worden zogenaamde I-beams gemonteerd. Over deze aluminium profielen zal de pod – de zogenaamde Atlas 02 - zich voorstuwen. Het testtraject is 420 meter lang. De I-beams worden in eerste instantie uitgelegd over de volledige afstand van het testtraject. Vervolgens worden de balken precies uitgelijnd, waarna ze worden bevestigd aan de houten dwarsliggers. 

Alleen de overwinning telt

Hoewel exacte uitlijning een secuur werk is, wordt her en der ook een kleine afwijking in de uitlijning aangebracht.

“Omdat de wedstrijdbaan ook hier en daar kleine afwijkingen vertoont, willen we in de testperiode ook bekijken hoe de pod reageert op kleine oneffenheden in het traject”, legt Asja Follmi van Hyperloop TU Delft uit.

Hieruit blijkt maar weer dat dit team hoge ambities heeft. Alleen de overwinning telt en niks wordt aan het toeval over gelaten. 

De testperiode gaat begin mei van start en omvat verschillende soorten tests op verschillende snelheden en in verschillende omstandigheden. 

Lees meer over Hyperloop-team TU Delt en hun deelname aan de SpaceX Hyperloop Competition in Californië deze zomer. 

Het team wordt ondersteund door railinfrastructuurpartners ProRail, Strukton Rail en voestalpine Railpro