Skip to main content
Terug naar het overzicht

Hoe maken wij het kloppend hart van Railpro groen?

2019-06-24 | 

Verduurzamen; soms gebruiken ze daar het woord ‘trend’ nog voor. Dat is het natuurlijk allang niet meer. Een groen hart is vandaag gewoon onderdeel van je organisatie. Maar alle begin was moeilijk. Zo ook met het verduurzamen van onze organisatie. Maar hoe leuk is het om nu, jaren later, stil te staan. En te zien wat we bereikt hebben.

Alle begin is moeilijk. Zo ging dat ook met het verduurzamen van onze organisatie. Maar hoe leuk is het om nu, jaren later, stil te staan. Om eens rustig om je heen te kijken. De uitrol van initiatieven gaat maar door. “Wat gaaf!”, hoor ik collega Eric Brink zeggen. En wie hem persoonlijk kent, weet dat hij dit zegt met een aanstekelijk enthousiasme.

Inderdaad, wat gaaf. In het begin was Eric de pionier binnen Railpro om stappen te zetten. Niet alleen stappen op de sporten van de CO2 prestatieladder, als verplichting in het leven geroepen door ProRail. Hij wil met name stappen zetten vanuit zijn persoonlijke passie en kennis.

Inmiddels staat Eric er al lang niet meer alleen voor. Collega Willem Bouman droeg het idee voor rijden op blauwe diesel aan.

“Hier rijden nu onze interne transportmiddelen op. Daarmee realiseren we een reductie van 89% op CO2-uitstoot ten opzichte van fossiele diesel."

Eric Brink

Op ons terrein van circa 2.5 kilometer lengte gebruiken we heftrucks, shovels, Robeltrein en kranen. Die tanken nu allemaal blauwe diesel.

En we hebben de smaak te pakken. Onderzoek loopt of we met onze locomotieven ook kunnen overstappen op deze diesel. Daarnaast groeit de poule van leaserijders die blauwe diesel tankt , omdat collega’s elkaar enthousiasmeren. Het verbruik en de emissie van iedere bestuurder wordt inzichtelijk gemaakt, zodat je deze kunt vergelijken met elkaar. Daar wakker je die wedstrijdmentaliteit lekker mee aan.

Wil je één op één sparren hoe wij deze overstap hebben gemaakt? Collega’s Eric en Ronald kunnen je hier alles over vertellen.