Skip to main content
Terug naar het overzicht

Goede voorbereiding voor 9-daagse vernieuwing Amersfoort-Apeldoorn

2018-04-20 | 

Van 28 april tot en met 6 mei vernieuwt aannemer Strukton Rail 18 kilometer spoor tussen Amersfoort en Apeldoorn. Voor ons zijn de voorbereidingen al gestart om deze werkzaamheden soepel te laten verlopen.

Update maandag 30 april 2018

Fotograaf: Harld van Binnendijk, Teamleider projectmanagement bij voestalpine Railpro

Work in Progress op het spoortraject Amersfoort - Apeldoorn! 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Meerdere depots met ballast (spoorgrind) en dwarsliggers worden langs de route aangelegd. Momenteel worden schepen in Zeewolde gelost om vanaf daar met vrachtwagens het depot bij Barneveld te vullen met 10.000 ton ballast. Daarna leggen we de depots in Kootwijk, Hoog Soeren en Apeldoorn aan. In totaal praten we over meer dan 27.000 ton ballast, 37.000 stuks dwarsliggers en 13,6 kilometer aan spoorstaven voor dit project. Een goede voorbereiding is het halve werk…

Werken met depots stelt de aannemer in staat met de werktreinen in het werk te blijven. Hiermee wordt vernieuwing van het maximaal aantal kilometers spoor in een zo kort mogelijke tijdsspanne bereikt. Nu geeft dat voor de omwonenden en omgeving de nodige overlast. De pleister op de wonde is dat we op deze manier zo snel mogelijk de mooie Veluwe, waarin we aan het werk zijn, ook weer kunnen verlaten. Met een gloednieuw en betrouwbaar spoor dat wordt achtergelaten voor een optimale treinreis.