Skip to main content
Terug naar het overzicht

Diode als vervanger van Light On Relais-gelijkrichter beschikbaar

2013-03-15 | 

De LOR-gelijkrichter is niet meer leverbaar. voestalpine Railpro heeft samen met ProRail naar een oplossing gezocht en deze gevonden in de vorm van een diode die de functie van gelijkrichter vervult.

Er bestaan in de Nederlandse railinfrastructuur locaties waar twee seinen dicht achter elkaar langs de baan zijn geplaatst. Een defect sein kan gevaarlijke situaties opleveren wanneer de machinist deze over het hoofd ziet en het tweede sein – onterecht - als geldend interpreteert.

Het Light On Relais controleert of de rode en gele lampen van het eerste sein intact zijn. Wanneer de lampstroom inschakelt, komt het relais op en functioneren beide seinen normaal. Bij een defect eerste sein valt het relais af en toont het tweede sein het rode licht.

De LOR-gelijkrichter zette de wisselstroom uit het sein om in gelijkstroom voor het relais. Zonder tussenkomst van de gelijkrichter komt het relais niet op met alle gevolgen van dien. In plaats van de bekende LOR-gelijkrichter is nu een diode beschikbaar, die dezelfde functie vervult. voestalpine Railpro heeft de diode op een houder gemonteerd, zodat deze 'plug and play' te installeren is. De diode is te bestellen met productcode PW46042.