Skip to main content
Terug naar het overzicht

De strijd tegen spoorlopers

2019-09-05 | 

Het Railcenter is een begrip binnen de spoormarkt. Hun slogan is railinfra tastbaar maken. Dit doen ze onder andere met de vele proefinstallaties op hun terrein. Hier is recent onze PRISMA anti-loopmat, ook wel 'struikelmat' genoemd, geplaatst.

Het spoor betreden; dit schrikt ze af

Dit product wordt in ProRailgebied gebruikt om mensen af te schrikken het spoor te betreden. Dit gebeurt jammer genoeg nog maar al te vaak terwijl dit levensgevaarlijk is. Het afschrikken van spoorlopers, wandelaars, dieven en suïcidalen is het streven om het spoor nog veiliger te maken. 

Nu ingebouwd bij Railcenter

Daarom ben ik blij dat de mat nu bij Railcenter ligt. Ingebouwd door de vakdeskundigen van Railcenter. Ik heb dit even vastgelegd, zodat je mee kunt kijken hoe ze dit als een puzzel in elkaar leggen. Totdat het spoor volledig bedekt is. 

Oefening baart kunst

Vanaf nu kunnen studenten eindeloos oefenen om ervaring op te doen met het (de)monteren van de mat. Eenmaal zelf gedaan en je vergeet het nooit weer, zeggen ze niet voor niks. Om daarmee steeds meer plekken waar het spoor toegankelijk is voor het spoor, onaantrekkelijk te maken om te betreden. Dat gaat een hoop gevaarlijke situaties en ongevallen voorkomen!

Wil je me spreken over dit product? Ik ben Joost van der Horst, Productmanager, en ik help je graag verder.