Skip to main content
Terug naar het overzicht

Spoorstaven + innovatie = een circulair design schommel

2019-03-21 | 

“Wat we met onze producten willen bereiken is dat wij als mensen meer met elkaar gaan interacteren.” Dat is het idee achter de ontwerpen van Rutger Dankelman, Steven Janssen en Kim Deinum. Een formule van creativiteit in combinatie met spoorse materialen heeft voor fraai vormgegeven speeltoestellen gezorgd. 

Combinatie van drie

De ontwerpers werken in een creatieve combinatie samen; Rutger is werkzaam bij een metaalbedrijf en kent daardoor de (on)mogelijkheden van staal. Kim werkt bij een scheepwerf in Amsterdam en zet haar kennis en toegang tot laswerkzaamheden in. Steven weet alles over plasma snijmachines die hij in zijn dagelijks werk verkoopt.

Smeed deze talenten samen en hun winnende ontwerp is een schommel gemaakt van spoorstaven.

SPAILS

“SPAILS is een speelse manier van omgaan met de restmaterialen die er beschikbaar zijn”, aldus de ontwerpers. “We hebben concepten voor speeltoestellen bedacht, waaronder een schommel. Deze schommel is opgebouwd uit hergebruikt spoormateriaal wat als een voorbeeld en uiting van het streven naar een circulair economie gezien kan worden.”

Van digitaal naar offline

Het idee achter de ontwerpen van Rutger, Steven en Kim is misschien wel nog mooier; meer interactie tussen de mensen door hun ontwerpen! In een tijd waarin we tegenwoordig vaak gekluisterd zijn aan onze schermen, is het goed om zo nu en dan offline te gaan. “Wij willen door middel van dit ruige materiaal weer mensen met elkaar connecten en kinderen en volwassenen buiten laten spelen”.