Skip to main content
Terug naar het overzicht

Railpro op de Railtex 2017

2017-05-12 | 

Deze week op de Railtex 2017 in de UK, onze export manager Dominique Martens. Dominique, hoe was het op de beurs?

“Railtex is de railinfra beurs in het Verenigd Koninkrijk. Hier komen van alle niveaus afgevaardigden op af. Op enige moment sta ik te praten met hoofd asset management van Network Rail op het andere moment met heren van Heritage Rail met ongeveer net zoveel kennis als dat het spoor oud is. Allemaal even enthousiast over onze producten.

Verschillende keren heb ik gehoord dat onze producten net even anders zijn dan alle anderen die worden gepresenteerd. Na het geven van een kleine demonstratie, waarbij we stap voor stap het reparatie systeem voor es-lassen met bijbehorende handelingen uit te leggen., begrijpt iedereen de voordelen. Tot vele verbazing was onze glue, waarmee de las tussen de twee spoorstaven wordt hersteld, al binnen 5 minuten droog. Men kon zijn vinger er achter (of eigenlijk op) krijgen.

De producten zijn opvolgend genummerd voor iedere stap in het proces en aan de binnenkant van het handzame koffertje is zelfs een handleiding afgedrukt. Volgens een bezoeker was het volledig ‘idiot-proof’ met andere woorden, het kan niet misgaan!

Daarnaast is er momenteel veel aandacht voor het stof probleem tijdens het lossen van ballast. Onderhoudsmedewerkers worden zelfs gedwongen hun gezicht te scheren zodat het stofmasker goed genoeg aansluit. Veel bezoekers hebben we daarom ook naar de totempaal midden in de stand getrokken om het filmpje van onze StofArmLosTrein te bekijken. Het speciale watersproeisysteem kan ook hier een oplossing bieden om de werkomstandigheden te verbeteren. Al met al waren het interessante dagen en zijn we met veel nieuwe inzichten over de Engelse railinframarkt thuis gekomen!”

Mocht u meer informatie willen ontvangen over onze innovatieve producten en diensten, stuur onze export manager Dominique Martens een email dominique.martens@railpro.nl