Skip to main content

Het samenwerkende lightrailteam van voestalpine Railpro en voestalpine WBN heeft een mooie opdracht gekregen van de Haagse Tram Maatschappij. Na de zomervakantie wordt gestart met een uitgebreide inspectie en meting van de wisseltongen van alle hoog belaste wissels in Den Haag, waar de HTM het vervoer verzorgd. Het gaat om ongeveer 125 wissels.

Het onderzoek leidt tot een zelfstandig leesbaar rapport, waarin de wissels zijn gecategoriseerd op type, bevestigingswijze tong, radius, materiaalsoort tong en de gemeten slijtage. De HTM gaat met het inspectierapport bepalen welke wisseltongen op korte en lange termijn vervangen dienen te worden.

Het inspectie- en metingsonderzoek is een mooi voorbeeld van de uitgebreide dienstverlening die het lightrailteam sinds haar oprichting heeft toegevoegd aan haar producten- en dienstenportfolio voor de lightrailmarkt. Het lightrailteam opereert vanuit dezelfde locatie in Hilversum en vertegenwoordigt verschillende specialistische partijen uit de wereldwijd opererende voestalpine-groep, ieder met hun eigen specialisme op het gebied van lightrailinfrastructuur. Het team ontzorgt met integrale oplossingen van producten en logistiek tot en met volledige serviceconcepten voor lightrailprojecten.