Skip to main content

Nieuws

  • 2022-10-26

    Minor Railtechniek; al een decennium lang een groot succes!

    Afgelopen twee weken was ons bedrijventerrein in Crailoo voor de tiende keer het decor voor de minor Railtechniek. Vijfentwintig enthousiaste en leergierige studenten met verschillende studieachtergronden kwamen naar Hilversum voor het practicum wisselbouwen.

  • 2022-09-15

    De NRG-las: effectief wapen in strijd tegen verstoringen in het spoor

    De NRG-las is met al zijn innovaties wellicht dé beste onder de elektrische scheidingslassen. Elektrische scheidingslassen stonden tot 2016 in de top drie van meest voorkomende verstorende assets in het spoor. Een doorn in het oog van netwerkbeheerder ProRail, aangezien zij zichzelf ten doel heeft gesteld om een maximaal beschikbaar spoornetwerk te bieden. ProRail zocht hulp en advies in de spoormarkt. Er werd een oproep gedaan om een storingsvrije ES-las te ontwikkelen. Een uitdaging die wij graag aannamen.  

  • 2022-04-06

    DeltaSwitch verplicht onderdeel in opleiding Technische Leider Baan

    Railcenter heeft onlangs een e-learning voor Technisch Leider Baan opgezet. Zeker 200 mensen die de rol van Technisch Leider Baan vertolken, leren tijdens deze opleiding over meerdere actuele onderwerpen. Daar dragen wij, samen met systeemproducent Kampa, ons steentje bij. Onze DeltaSwitch, die inmiddels uiterst positief wordt ontvangen door de markt, is hier ook aan toegevoegd door ProRail.

  • 2022-03-10

    Aangepaste SPC halve tongbewegingen: nu mét kurkrubber sets geleverd

    De SPC00335 van halve tongbewegingen is door ProRail aangepast naar een tweede versie. Deze is nu van toepassing op meerdere typen halve tongbewegingen. Dat houdt in dat er bij vervanging van de in SPC00335 genoemde halve tongbeweging ook kurkrubber onderlegplaten worden meegeleverd. Bij het vervangen van de halve tongbeweging moeten ook de kurkrubber platen worden vervangen.

  • 2022-01-20

    Ombouwservice: meer dan alleen het uitwisselen van materialen

    Veel projecten, te weinig mensen, hoge werkdruk en korte buitenstellingen. Al jarenlang staan we in Nederland voor deze spoorse uitdagingen. Daarom heeft onze Mobiele Baan Service (MBS) tijdens de uitvoering van het vervangen van 83 stuks EBI-switches de aannemer ook ondersteund met het ombouwen van deze wisselstellers. Voor het project zijn niet alleen de nieuwe WBN NSE-wisselstellers geleverd, maar ook de bijbehorende stangen, dwarsliggers en aanvullende kleine materialen. Na de ombouw hebben onze MBS de nieuwe stellers volledig conform alle specificaties afgesteld en werden de oude EBI-switch wisselstellers afgevoerd. Kortom, de volledige dienstverlening. Of in een mooier woord ‘servitization’ genoemd.