Skip to main content

Nieuws

  • 2021-12-16

    De DeltaSwitch: een vernuftig staaltje innovatie

    De Engelse uitspraak luidt: Never change a winning team. Maar stel nou dat je met een kleine innovatie datzelfde team flink kan verbeteren? Swietelsky Rail Benelux BV zocht naar een oplossing om de huidige EKOS-V systemen in de negen 1:9 NP46 (46E3) wissels bij Amsterdam Westhaven te vervangen. Met een kleine innovatie aan onze DeltaSwitch, konden wij in samenwerking met Kampa de klant precies de oplossing bieden die zij nodig had.

  • 2021-12-16

  • 2021-12-02

    Wagons rangeren met lierconstructie; nu ook door wissels op emplacementen

    Spooremplacementen bestaan in verschillende vormen en maten. Sommige zijn klein met slechts een beperkt aantal opgestelde wagons. Vanwege het geringe aantal wagons is het vaak een te grote investering om een loc aan te schaffen om de wagons over het emplacement te verplaatsen. De GPS terminal in Amsterdam (GPSa) is hier een voorbeeld van. Om ervoor te zorgen dat de wagons op het emplacement toch verplaatst kunnen worden, wordt er gebruik gemaakt van een lierconstructie. De wagons worden op deze manier letterlijk naar voren of naar achteren getrokken met behulp van een kabel en bufferwagen. Op een recht spoor werkt dit systeem prima. De uitdaging ontstaat als het emplacement ook wissels heeft, want hoe kan zo’n zelfde lierconstructie toegepast worden in een wissel? 

  • 2021-11-11

    Minor Railtechniek voor de negende keer een succes!

    Afgelopen twee weken was het weer zo ver; wij ontvingen enthousiaste en leergierige studenten op ons terrein voor het practicum wisselbouwen. Dit jaar alweer de negende keer dat wij het practicum, onderdeel van de minor Railtechniek, hebben georganiseerd. Het wederzijds enthousiasme van de studenten en onze collega's maakten het practicum wisselbouwen op ons terrein wederom tot een succes!

  • 2021-06-16

    Nastellen smeerloos systeem in voorgemonteerd wissel met DeltaSwitch na inbouw overbodig

    Eind vorig jaar introduceerden wij de DeltaSwitch: een smeerloos systeem dat geschikt is voor alle halve tongbewegingen met een zogenaamd ‘hoog tongprofiel’ en tongspitsrol in gewone-, symmetrische- en Engelse wissels. Groot voordeel, het afstellen van de DeltaSwitch hoeft minder vaak uitgevoerd te worden en is ook nog eens erg snel uit te voeren. Nu, een half jaar later, weten we door opgedane kennis inmiddels ook dat je de DeltaSwitch na het inbouwen van een voorgemonteerd wissel niet meer hoeft na te stellen.

  • 2021-06-10

    Meet our crew: Hassan Bouroumia, Lascoördinator en Kwaliteitsengineer

    Kwaliteit van producten en diensten draagt bij aan een veilig en betrouwbaar spoorwegnet. Onze afdeling Kwaliteitsborging waarborgt de kwaliteit van onze producten en diensten en verzekert jou daarmee van een goede samenwerking met een partij die aan alle gestelde eisen voldoet. Wij spraken met onze collega Hassan Bouroumia, die al vijftien jaar voor onze organisatie werkt. Begonnen als Productiemedewerker en inmiddels doorgegroeid tot Lascoördinator én Kwaliteitsengineer op de afdeling Kwaliteitsborging.

  • 2021-02-26

    Hergebruikte wissels dragen bij aan circulair spoor

    Niets is wat het lijkt. Dat geldt zeker voor gebruikte spoorwegmaterialen. Vaak worden deze materialen in stukken gesneden, al dan niet verschrot en voor een deel gerecycled. Maar wist je dat veel van deze materialen meestal nog in prima conditie zijn om hergebruikt te worden? Dat is waar wij als spoorleverancier naar streven zodat er minder grondstoffen en energie nodig zijn en het milieu minder wordt belast. En dat doen wij door onder andere gebruikte wissels aan te bieden als duurzaam alternatief.

  • 2021-01-28

    DeltaSwitch maakt einde aan aangereden spoorwissels

    In Nederland worden jaarlijks honderden wissels door de wielflenzen van een trein ‘aangereden’. Dit aanrijden leidt tot wisselende belasting op de verschillende onderdelen in een wissel, waardoor vermoeiing, slijtage of erger kan ontstaan. Het is duidelijk dat dit onwenselijk is en voorkomen moet worden. Gelukkig is er nu een oplossing beschikbaar om deze problemen te voorkomen. Maak kennis met de DeltaSwitch. Bij wissels met één steller bestaat de kans dat de maat van vrije wielpassage (MVVWP) niet aan de normering voldoet. Het gevolg is dat de achterkant van de afliggende tong door de wielflenzen van een trein kan worden geraakt. In deze situatie kan DeltaSwitch in veel gevallen een verbetering aanbrengen.