Skip to main content

Nieuws

 • 2022-04-06

  DeltaSwitch verplicht onderdeel in opleiding Technische Leider Baan

  Railcenter heeft onlangs een e-learning voor Technisch Leider Baan opgezet. Zeker 200 mensen die de rol van Technisch Leider Baan vertolken, leren tijdens deze opleiding over meerdere actuele onderwerpen. Daar dragen wij, samen met systeemproducent Kampa, ons steentje bij. Onze DeltaSwitch, die inmiddels uiterst positief wordt ontvangen door de markt, is hier ook aan toegevoegd door ProRail.

 • 2022-03-10

  Aangepaste SPC halve tongbewegingen: nu mét kurkrubber sets geleverd

  De SPC00335 van halve tongbewegingen is door ProRail aangepast naar een tweede versie. Deze is nu van toepassing op meerdere typen halve tongbewegingen. Dat houdt in dat er bij vervanging van de in SPC00335 genoemde halve tongbeweging ook kurkrubber onderlegplaten worden meegeleverd. Bij het vervangen van de halve tongbeweging moeten ook de kurkrubber platen worden vervangen.

 • 2022-01-20

  Ombouwservice: meer dan alleen het uitwisselen van materialen

  Veel projecten, te weinig mensen, hoge werkdruk en korte buitenstellingen. Al jarenlang staan we in Nederland voor deze spoorse uitdagingen. Daarom heeft onze Mobiele Baan Service (MBS) tijdens de uitvoering van het vervangen van 83 stuks EBI-switches de aannemer ook ondersteund met het ombouwen van deze wisselstellers. Voor het project zijn niet alleen de nieuwe WBN NSE-wisselstellers geleverd, maar ook de bijbehorende stangen, dwarsliggers en aanvullende kleine materialen. Na de ombouw hebben onze MBS de nieuwe stellers volledig conform alle specificaties afgesteld en werden de oude EBI-switch wisselstellers afgevoerd. Kortom, de volledige dienstverlening. Of in een mooier woord ‘servitization’ genoemd.