Skip to main content

Financial Administrator

De afdeling Financial Administration is verantwoordelijk voor het uitvoeren van en adviseren omtrent het financiële beleid van voestalpine Track Solutions Netherlands B.V. en voestalpine Turnout Technology Netherlands B.V. en is ondergebracht binnen het shared service center Financial Administration (SSC). Dit door het voeren van de boekhouding, het bewaken van liquiditeiten, inrichten en onderhouden van de administratieve organisatie en de daarbij behorende maatregelen van interne controle. Tevens is de afdeling Financial Administration verantwoordelijk voor het analyseren van financiële informatie en het rapporteren hiervan aan belanghebbende partijen. De Financial administrator verzorgt werkzaamheden met betrekking tot voestalpine Track Solutions Netherlands B.V. en voestalpine Turnout Technology Netherlands B.V. in het kader van SSC. De afdeling Financial Administration bestaat uit een hecht team van zes collega’s waarvan jij er hopelijk binnenkort één wordt. De lijntjes binnen het team en de organisatie zijn kort en de collega’s ondersteunen elkaar waar nodig en pakken daarnaast hun eigen verantwoordelijkheid, zodat de deadlines worden gehaald.

De werkzaamheden

  • Opstellen van maand-, kwartaal-, en jaarcijfers en deze toelichten aan management en directie.
  • Controleren, bewaken en beoordelen van de balans-, winst- en verliesrekeningen op inhoudelijke juistheid en deze tijdens de jaarafsluiting toelichten aan de accountants.
  • Analyseren van vaste kosten en het signaleren en bespreken van afwijkingen.
  • Indienen van boekingen en specificaties voor maand-, kwartaal- en jaarrapportages conform afsluitprotocollen.
  • Beheren van de grootboekadministratie.
  • Boeken en beheren van de materiele vaste activa.
  • Je bent verantwoordelijk voor het opmaken van de controlestaat BTW en het verzorgen van de aangifte BTW.
  • Kennis van salarisadministratie, WKR/loonbelasting en salarisaansluitingen t.b.v. accountantscontrole is een pre of je staat ervoor open om dit te ontwikkelen.
  • Verzorgen van CBS aangiften.
  • Verzorgen van de specificatie van de maandelijkse liquiditeit van voestalpine Track Solutions Netherlands B.V. t.b.v. voestalpine corporate.

De kandidaat

De kandidaat die wij zoeken beschikt over hbo werk- en denkniveau en heeft bij voorkeur enkele jaren werkervaring binnen een soortgelijke functie. Mocht je deze ervaring nog niet hebben, dan willen wij je graag helpen je verder als professional te ontwikkelen door je deze ervaring op laten doen. Je kunt goed overweg met administratieve systemen en ook Excel kent voor jou geen geheimen. Kennis van iScala of SAP is een pré.

Je bent accuraat en kunt op effectieve wijze doelen en prioriteiten stellen waarbij je de benodigde tijd, acties en middelen goed inschat om deze doelen binnen de gestelde termijn te bereiken. Het is voor jou een tweede natuur om hoofd- en bijzaken van elkaar te kunnen onderscheiden, zodat je snel tot de kern van een probleem komt. Je voorziet hierbij de mogelijke consequenties en weet welke stappen je dient te ondernemen. Daarnaast heb je kennis van de Engelse taal en is kennis van de Duitse taal een pré.

Wij bieden...

Een plezierige werkomgeving met nadruk op eigen verantwoordelijkheid, initiatief en persoonlijke ontwikkeling. voestalpine Track Solutions Netherlands B.V. biedt een goed marktconform salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder de mogelijkheid om thuis te werken. Binnen voestlapine Railway Systems is er veel ruimte voor persoonlijke, internationale ontwikkeling.

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel? Laat ons dan kennis met je maken en stuur ons jouw motivatiebrief met cv via bovenstaande knop. Voor vragen kun je contact opnemen met een van onze HR collega's.