Skip to main content
Terug naar het overzicht

Verouderd watertappunt op je emplacement? Snel vernieuwd met onze was-/vulhydranten!

2018-11-07 | 

Schone treinen en toiletten voorzien van water, dat maakt je treinreis een stuk plezieriger. Op emplacementen staan hiervoor functionele watertappunten. Verouderde watertappunten lekken vaak water. Kostbare verspilling én slecht voor het grondwaterpeil. Een nieuw was-vulhydrant lost het probleem voor je op!    

Verouderde was-/vulhydranten

Op dit moment zijn er op de Nederlandse emplacementen veel verouderde was-/vulhydranten ingebouwd. Deze verouderde systemen veroorzaken problemen door waterverlies. Dit heeft een negatieve invloed op het grondwaterpeil en vergroot het risico op uitspoeling en verzakking van de aanwezige railinfra. Vernieuwing van deze oude systemen is op korte termijn dan ook noodzakelijk om kostbare waterverspilling tegen te gaan. Koop vandaag nog je nieuwe moderne was-/vulhydrant en stop de waterverspilling.

Onderhoud of herstel?

Een was-/vulhydrant kan op maat worden besteld. Zo kun je zelf de keuze maken of je een compleet nieuwe unit of alleen reserveonderdelen wilt aanschaffen. Uiteraard hebben wij het meest innovatieve systeem in het segment. Daarnaast zorgen wij met onze logistieke ondersteuning voor de optimale beschikbaarheid bij projecten of verstoringen op jouw emplacement! 

Voor jouw gebruikersgemak heeft ons nieuwe was-/vulhydrant een nieuwe slangaansluiting. Deze heeft verschillende voordelen ten opzichte van de oude systemen. We zetten de belangrijkste even op een rij: 

Een hogere aansluiting aan afsluiterzijde maakt de slang beter realiseerbaar.

Dankzij een Olympia-koppeling met keerklep hoeft de afsluiter voor uitwisseling van de slang niet dichtgezet te worden. 

Doordat de aansluiting op de was-/vulhydrant ook beschikbaar is met een Olympia-koppeling (zonder keerklep) kan de slang dusdanig meedraaien op beide koppelingen dat, bij de juiste montage, de slang niet kan knikken.

De bijgeleverde hogedrukslang (ca. 60 cm lang) kan door de installateur op correcte lengte gemaakt worden. De Olympia-slangstekers kunnen met bijgeleverde klemmen robuust  worden bevestigd, waarbij er op toegezien dient te worden dat de slang nooit in aanraking komt met de wand van de put.

Nog vragen? Neem contact op met onze Productmanager Robbert van der Schaaf. 

Voor meer informatie over de was-/vulhydrant type B2 kun je de productbrochure bekijken. 

Bestel de was-/vulhydrant nu!