Skip to main content
Terug naar het overzicht

Vrije ruimteligger overkappen

2018-06-18 | 

Nooit meer verstoringen door een 'niet zichtbare vrije ruimteligger' - Wij introduceren de overkapping vrije ruimteligger! 

De vrije ruimteligger, is kort gezegd een betonnen sein dat bij elke samenloop van twee sporen wordt geplaatst, zoals bij een wissel of kruising. De vrije ruimteligger geeft op die manier aan tot waar het spoor bezet mag worden. Ongewenste aanrijdingen worden zo voorkomen. 

In samenwerking met de markt hebben wij een kunststof kap ontwikkeld die je over de vrije ruimteligger plaatst en deze beschermt tegen vervuiling en beschadiging. Met deze nieuwe overkapping bespaar je de moeite van herhaaldelijk schoonmaken en schilderen van de vrije ruimteligger en krijg je nooit meer de melding dat de balk niet zichtbaar is. 

De kunststof kap is gemaakt van een vuilafstotend kunststof en blijft hierdoor witter dan wit. De vrije ruimteligger is daardoor zowel overdag als 's nachts zichtbaar. Speciaal reinigingsmiddel op basis van nanotechniek doet de rest en zorgt ervoor dat vervuiling niet kan hechten aan de kap. Je brengt de kunststof kap eenvoudig aan door deze over de betonnen ruimteligger te plaatsen en aan de onderkant door middel van slechts vier pluggen te bevestigen. 

Indien de kap niet meer nodig is of vervangen dient te worden door beschadiging, kun je de oude kap bij ons inleveren en een nieuwe aanschaffen. De oude kappen worden door ons gerecycled. De kap voor de vrije ruimteligger is gemaakt volgens Railpro tekening RP125101. 

Stop vandaag nog met schoonmaken en schilderen van de vrije ruimteliggers en overkap deze! 

Feedback

Voor algemene vragen kun je e-mailen naar één van onze verkoopmedewerkers door te e-mailen naar beschikbaarheid@railpro.nl. Heb je echter aanvullingen of andere wensen met betrekking tot deze kap, neem dan contact op met onze productmanager Robbert van der Schaaf.

Hier vind je de productflyer van dit product.