Skip to main content
Terug naar het overzicht

Vier redenen om voorraadmanagement uit te besteden

2018-10-24 | 

Het spoornetwerk altijd beschikbaar voor reizigersvervoer en goederenvervoer? Dit is behoorlijk ingewikkeld. Iedere minuut telt. Uitbesteden van voorraadmanagement helpt om storingen binnen een mum van tijd op te lossen. Hoe laat je de treinen zo snel mogelijk weer rijden?

 

Minimale buitendienststelling en maximale spoorbeschikbaarheid

Ons spoornetwerk kent een complexe en dichte bezetting. Het spoor moet altijd beschikbaar zijn. Voor reizigers- en goederenvervoer. Hierdoor worden er hoge eisen aan de spooraannemers gesteld. Storingen aan het spoor kun je niet altijd voorkomen, maar moeten wel in een zo kort mogelijke tijd worden opgelost. Zeker een gevaarlijke situatie, zoals een wisselstoring.

Productbeschikbaarheid sleutel tot succes

Het spoor is opgebouwd uit duizenden grote en kleine producten. Als het spoor hersteld moet worden, moet ieder benodigd product direct beschikbaar zijn. Maar om te bepalen hoe je die voorraden het beste opbouwt, zonder teveel voorraden in beheer te hebben, is een vak apart en vraagt een behoorlijke investering. 

Material Availability Management: zorgeloos spoorwerk

Door het uitbesteden van voorraadbeheer – ook wel Material Availability Management genoemd - heb je altijd de juiste producten beschikbaar tegen zo laag mogelijke voorraadkosten. Wij managen het storingsmagazijn en nemen de financiële risico’s over. De benodigde voorraad wordt bepaald aan de hand van data-analyse uit het verleden. Wat er voor de storingsaannemer over blijft is dus zorgeloos onderhoudswerk aan het spoor. 

Voorraad Op Locatiemagazijn – hoe werkt het?

Het Voorraad Op Locatiemagazijn (VOL-magazijn) wordt door ons beheerd. Ten tijde van storing haal je de producten op bij het dichtstbijzijnde magazijn. Twee keer per week vullen wij het magazijn aan. Overgebleven producten mag je weer retourneren. Na controle worden deze weer aan de voorraad toegevoegd of gerecycled. Je betaalt slechts wat je gebruikt.

De voordelen

Wij helpen graag bij het realiseren van minimale buitendienststellingen en het creëren van maximale spoorbeschikbaarheid. De vier redenen om je voorraadmanagement uit te besteden:

  1. Snelle responstijden
  2. Snellere storingsoplossing of sneller onderhoud
  3. Optimale voorraadniveaus
  4. Kostenbesparing

Geen Voorraad Op Locatiemagazijn? Geen paniek. In onze webshop vind je een overzicht van alle storingsproducten, inclusief toepassingen en voorraadniveaus. Zo koop je snel en online de benodigde producten.

Registreer als nieuwe gebruiker of login!