Skip to main content
Terug naar het overzicht

Stroomrails 1500V; energievoorziening trein verzekerd op unieke beweegbare spoorbruggen in Nederland

2018-12-19 | 

Hoe borg je de energievoorziening in de bovenleiding van de trein als je te maken hebt met een beweegbare spoorbrug. De brug moet open kunnen voor scheepvaart. De rijdraad, die de energieafgifte aan de trein verzorgt, wordt daar onderbroken. Het vaste stroomrails 1500V-systeem is de oplossing en is vanaf nu bij ons te koop. Benieuwd hoe het werkt?

Stroomrails 1500V – vast bovenleidingsysteem op beweegbare brug

De rijdraad in het bovenleidingsysteem van het spoor zorgt voor een elektriciteitscircuit en hiermee het voortbewegen van de trein. Op beweegbare spoorbruggen wordt het rijdraad-bovenleidingsysteem onderbroken, zodat de brug open kan voor scheepvaart. Stroomrails 1500V is een vast bovenleidingsysteem met stroomrails in plaats van rijdraden. De stroomrails neemt de energie van de rijdraad over en borgt op deze manier de voortgang van energieafgifte aan de trein op de plaats waar vasteland overgaat in brug.

Spoorbruggen in waterrijk Nederland

Het spoornetwerk telt een beperkt aantal beweegbare spoorbruggen. Hoewel het niet gaat om hoge aantallen zijn ze wel belangrijk voor een betrouwbaar verloop van het treinverkeer door het hele land. Je kunt je voorstellen dat in een waterrijk land zoals Nederland het niet te voorkomen is dat autowegen, spoorwegen en waterwegen elkaar op meerdere plekken kruisen.

Uniek, compleet en gecertificeerd

Omdat wij spoorbouwers ook graag helpen met de meest unieke vragen, hebben wij de stroomrail 1500V nu compleet en gecertificeerd opgenomen in ons assortiment. Neem contact op met onze productmanager Rob van de Grift als u meer wilt weten over dit systeem.