Skip to main content
Terug naar het overzicht

Railinfrastructuur maximaal beschikbaar met Railstockvoorraad

2018-01-04 | 

Het spoornet is opgebouwd uit een grote variëteit van producten, die soms al jaren geleden ingebouwd zijn. Moeilijk verkrijgbare producten of die op kritische plaatsen, houden we beschikbaar met de Railstockvoorraad. 

Een belangrijke doelstelling van ProRail is het maximaal beschikbaar hebben van de railinfrastructuur voor de vervoerders en dus voor reizigers en goederen. Dit betekent dat eventuele verstoringen zo snel mogelijk moeten worden opgelost. Maar het spoornet is opgebouwd uit een grote variëteit van producten, die soms al jaren geleden ingebouwd zijn. Vaak liggen producten op kritische plaatsen of gaat het om producten die niet snel of makkelijk te verkrijgen zijn. Hiervoor heeft ProRail jaren geleden samen met voestalpine Railpro een kritische voorraad aangelegd, de zogenaamde Railstock- en ProRailstockmaterialen. De producten die in dit assortiment zijn opgenomen zijn van essentieel belang voor de instandhouding van de railinfrastructuur en zijn lastig verkrijgbaar. Het beheer van deze voorraad heeft ProRail recent op basis van nieuwe eisen aanbesteed aan de markt waarbij de opdracht aan voestalpine Railpro is gegund op basis van beste prijs-kwaliteitverhouding. 

Trots dat we deze aanbesteding hebben gewonnen, hebben wij onze organisatie en systemen de afgelopen maanden ingericht om aan deze nieuwe contractverplichtingen te kunnen voldoen. De voorraden van Railstock- en ProRailstockmaterialen zijn samengevoegd onder de naam Railstock. Vanaf 2 januari 2018 is het zover en houden wij uit naam van ProRail de Railstockmaterialen voor u op voorraad en leveren we deze op uw aanvraag uit. 

Heeft u interesse in de Railstockdienstverlening of heeft u vragen? Neem dan contact op met onze Contractmanager Arjan Pluimers.