Skip to main content
Terug naar het overzicht

Perronmeubilair en circulaire economie: hoe dan?

2020-06-11 | 

Verduurzaming en verbetering. Dat geldt ook voor het perronmeubilair op stations in Nederland. Sinds 2014 heeft ProRail een nieuw, strak en modern ontwerp en wil daarmee de oude look op stations ombouwen naar nieuw. Wij verkopen niet alleen nieuwe groeneilanden, poefjes en betonnen zitranden. Het oude meubilair geven wij een make-over en dragen op deze manier bij aan circulaire economie. 

Station Driebergen-Zeist: nieuwe, strakke en moderne look

‘Een ruimer en frisser stationsgebied.’ Dat was de insteek voor een groot aantal Nederlandse stations, waaronder Driebergen-Zeist. Meer sporen en minder overwegen. Maar ook de aankleding speelt hierin ook een belangrijke rol. 

In samenwerking met de Meteoor en de HR-groep, gingen wij aan de slag voor dit project. Zo hebben wij voor dit station de groeneilanden (ook wel ‘bloembakken’ genoemd) geleverd. Deze groeneilanden hebben twee functies. Ze fleuren de boel op met bloemen en planten. Daarnaast kunnen reizigers hier ook een plaatsje op nemen terwijl ze wachten op de trein. Nieuw, strak en modern... geheel volgens plan van ProRail.

Wat gebeurt er met het oude meubilair?

Terwijl veel stations een nieuwe look krijgen, krijgt het oude meubilair bij ons een tweede leven. Wij refurbishen onder andere de zwarte draadbanken en leveren deze als nieuw terug aan de markt. Sommige stations behouden vooralsnog de oude stijl en dan is een opknapbeurt van het meubilair een perfecte oplossing om weer tot een frisse uitstraling te komen.

Mocht je interesse hebben in het kopen van perronmeubilair, neem dan een kijkje in onze webshop. Voor verdere vragen hierover kun je contact opnemen met productmanager Robbert van der Schaaf of contractmanager Christiaan Ehlert.