Skip to main content
Terug naar het overzicht

Onze mobiele werkplaats nu ook voor jouw wagonvloot inzetbaar!

2021-06-03 | 

Voor reparatie of onderhoud ben je bij ons aan het goede adres.

Na jarenlange ervaring met het onderhouden en repareren van onze eigen wagonvloot, zijn we op stoom en klaar voor uitbreiding. Onze monteurs beschikken over ruime expertise en zijn in te huren voor herstel en onderhoud op locatie in heel Nederland aan jouw rollend materieel. Deze dienst is ook uit te breiden met een complete ECM service, waarbij we de volledige onderhoudscyclus in kaart brengen en uitvoeren. Nooit meer een onderhoudsbeurt missen, dus. En jouw vloot verkeert in optimale staat en is efficiënt inzetbaar.

Waar we sterk in zijn

Gebruik maken van onze dienst? Dan ben je verzekerd van een korte reactietijd, hoogwaardig vakmanschap van onze collega’s en bij ons geldt ‘afspraak is afspraak’. Het opstellen van een gedegen onderhoudsplan en het belang van secure naleving van periodiek onderhoud is bij ons in de organisatie goed ingebed. Nadat we in 2010 zijn gestart met een eigen mobiele werkplaats, hebben we in 2013 onze eerste volledige ECM-certificering behaald. Recent gingen we op voor hercertificering voor de vernieuwde ECM-verordening en met succes! Het behaalde certificaat betitelt voestalpine Track Solutions Netherlands (Railpro) als volledige en capabele Entity in Charge of Maintenance en toont aan dat wij, als eigenaar en houder van goederenwagons, voldoen aan alle Europese richtlijnen voor het onderhoud aan wagons.

Rollend materieel moet rollen

Deze expertise zetten we nu ook graag in om jouw wagonvloot te onderhouden. Want immers; rollend materieel moet rollen om opbrengsten te garanderen en dat is exact wat wij waarmaken. Onze wagonvloot van 1.400 stuks was afgelopen decennia onze proeftuin. Wij hebben binnen onze voestalpine-organisatie een speciale werkplaats opgezet die zich toespitst op 100% naleving van alle Europese regelgeving met betrekking tot wagononderhoud en reparaties. Met deze kennis en ervaring waarborgen we dat ook jouw wagons aan al deze specificaties voldoen. 

Met ‘The General Contract of Use for Wagons’ (GCU) verbinden spoorse partijen zich en committeren zij zich aan dit multilaterale contract. Daarmee zetten ruim 600 leden verdeeld over twintig landen zich in voor een veilige inzet en gebruik van spoormaterieel

René Harkema

Safety first als het gaat om spoorvervoer

Dat is waar we ons dagelijks voor inzetten. Om aangesloten te blijven bij de laatste ontwikkelingen en tevens een bijdrage te leveren aan een gestroomlijnd spoorvervoer, is onze organisatie actief bestuurslid van de Nederlandse belangenvereniging voor particuliere wagoneigenaren en het Europese platform UIP, UIC en ERFA. Als actief lid van de VPI maken wij niet alleen gebruik van VPI-Instandhaltungsleitfaden (EMG, European Maintenance Guide), wij ondersteunen de branche ook met VPI-certificeringen. "Wagons die ingezet worden over landsgrenzen heen, gaan in de keten van de ene op de andere verantwoordelijke vervoerder over. Soms betreft dit wel acht verschillende partijen! Met ‘The General Contract of Use for Wagons’ (GCU) verbinden spoorse partijen zich en committeren zij zich aan dit multilaterale contract. Daarmee zetten ruim 600 leden verdeeld over twintig landen zich in voor een veilige inzet en gebruik van spoormaterieel", aldus René Harkema, BU manager railtransport & materieel.

Plan onze monteurs in

Wil je kennismaken met onze collega’s van de mobiele werkplaats? Neem contact op met Johann Visser of René Harkema en ervaar zelf hoe wij je kunnen bijstaan met onze kennis en kunde. Wij verzorgen graag het mobiel onderhoud aan jouw wagons, want dat is waar we goed in zijn!