Skip to main content
Terug naar het overzicht

NRG op hoger niveau door lagere spoorstaaf

2020-10-23 | 

Passtukken inbouwen in bestaand spoor brengt de nodige uitdaging met zich mee. Nieuwe spoorstaven zijn namelijk hoger dan de bestaande – afgesleten – spoorstaven. Het wordt nog ingewikkelder wanneer je een nieuwe ES-las in moet bouwen in bestaand spoor. Dit hoogteverschil wordt over het algemeen opgelost door het ophogen van het ballastbed onder het spoor. Een tijdrovend klusje. Daarnaast is deze oplossing vaak niet de beste keuze voor de kwaliteit van de las, omdat de aansluiting van de las op bestaand spoor kritisch is voor de kwaliteit en levensduur van de las. Ons antwoord op deze uitdaging? De op hoogte gefreesde NRG-las. En op 30 september verliet de eerste op hoogte gefreesde NRG-las ons bedrijventerrein Crailoo in Hilversum.

Voordelen van op hoogte frezen

Omdat de slijtagediepte in het spoor niet overal hetzelfde is, kun je bij ons terecht voor NRG-lassen gefreesd op verschillende dieptes, variërend van -2, -4, -6 en -8 mm diepte. In onze freesfabriek worden de spoorstaven keurig op de benodigde hoogte gefreesd. Het voordeel? Het spoor hoeft hierdoor niet meer ter plekke opgehoogd te worden. Ook hoeft er minder geslepen te worden in het spoor, met als resultaat minder warmte-inbreng. Bovendien behoren overgangslassen hiermee tot het verleden. Al met al verwachten wij een flinke kwaliteitsverbetering en tevens behoorlijk wat tijdwinst in de steeds kortere buitendienststellingen.

Minder staal, meer levensjaren

De op hoogte gefreesde spoorstaven worden na het frezen geassembleerd tot NRG-las. Het isolatieprofielplaatje wordt vervolgens met de hand geslepen tot aan de spoorstaafkop. Een nauwkeurig staaltje vakmanschap, waarbij door de persoonlijke behandeling de kwaliteit te allen tijde gewaarborgd blijft. Het resultaat? Een op maat gemaakte klantspecifieke NRG-las.

Heb je interesse in deze nieuwe aanvulling van ons assortiment? Neem dan gerust contact op met productmanager Sjors van de Vecht.