Skip to main content
Terug naar het overzicht

Meer produceren, minder CO2. Hoe dan?

2021-05-27 | 

De spoorbranche staat nooit stil. Aannemers werken dagelijks hard aan projecten en onderhoud en leveranciers zetten zich in op productontwikkeling en innovatie, een dynamische wereld. De ambities voor een veilig en betrouwbaar spoornetwerk zijn groot, net als de ambitie om de CO2-uitstoot te verminderen. Hoe gaat dat hand in hand? In al onze bedrijfsactiviteiten bekijken we steeds wat de impact op het milieu is en hoe we de CO2-uitstoot kunnen verminderen. 

Coatinglijn: van gasverwarming naar inductieverwarming

Onlangs hebben wij onze vernieuwde spoorstaaf-coatinglijn geopend en deze lijn draait inmiddels op volle toeren. Met het upgraden van de coatinglijn stelden we onszelf de vraag hoe we dit tegelijkertijd ook een stukje duurzamer konden maken. En daar was een prima oplossing voor. De nieuwe coatinglijn draait nu op inductieverwarming, waardoor verwarming op basis van verbranding van gas niet meer nodig is. En dat niet alleen. Ook zal binnenkort de diesel compressor worden vervangen voor een elektrisch aangedreven compressor. Het resultaat: minder CO2-uitstoot en dat met dezelfde goede kwaliteit gecoate spoorstaven!

Elektrische auto’s en biodiesel zijn een hit

Steeds meer collega’s worden gestimuleerd om te kiezen voor elektrische auto’s (inmiddels is ongeveer 20% van het leasewagenpark plug-in hybride of volledig elektrisch). De terechte vraag die telkens gesteld wordt door critici is of  een elektrische auto daadwerkelijk een betere keuze is, gezien het feit dat zowel de productie alsook het gebruik van de e-auto niet 100% schoon is. Het is echter een stuk beter voor het milieu dan het gebruik van diesel en/of benzine auto’s als je alle aspecten meetelt (productie en gebruik). Een artikel in een krant van vorig jaar schreef er het volgende over: Onderzoekers schrijven in een nieuwe studie dat het inderdaad nog steeds vervuilend is, maar dan nog is de CO2-uitstoot van een stekkerauto onder de streep gemiddeld half zo hoog als van een traditionele auto op benzine of diesel. En wat dacht je van onze locs? Hoewel dit diesellocs zijn, rijden zij al enige tijd succesvol op HVO 100 biodiesel. Deze biodiesel is een stuk schoner voor de omgeving en brengt ons weer een stapje verder naar een groene organisatie. 

Elektraverbruik daalt, mede dankzij thuiswerken

Het is natuurlijk een open deur dat ons elektraverbruik aanzienlijk is gedaald. Dit wordt digitaal gemonitord, zodat wij - indien nodig - gerichte maatregelen kunnen nemen. Sinds het begin van de coronacrisis werkt een groot deel van onze collega’s thuis. Bovendien worden zakenreizen tot het minimum beperkt en belasten wij ook hierdoor het milieu minder.

Wel bereiden wij ons vast voor op het terugkeren naar ‘normaal’, waarin de collega’s weer langzaamaan naar kantoor komen. De crisis is ook voor ons een echte eyeopener geweest en geeft ons inzicht in hoe wij nog meer kunnen bijdragen aan het verminderen van CO2-uitstoot. Denk hierbij aan vaker thuiswerken om kilometers te besparen, als het even kan een online meeting inlassen en gerichter op zakenreis gaan of eerder te kiezen voor de trein in plaats van het vliegtuig. Want uiteindelijk is het vervoer met de trein toch wel het schoonste, los van de fiets.

Een schoner milieu begint bij jezelf en daarom blijven wij hard werken aan het verminderen van onze CO2-uitstootWil je meer weten over ons plan van aanpak? Neem contact op met Teamleider kwaliteitsborging producten, Eric Brink.