Skip to main content
Terug naar het overzicht

Geld en tijd besparen met een tijdelijke opslagruimte

2020-03-25 | 

Tijd is geld. En laat dat nou juist hetgeen zijn waar wij altijd te weinig van lijken te hebben. Projecten die niet op tijd opgeleverd worden kosten de aannemer immers alleen maar geld. Gelukkig bieden wij een goede oplossing op het gebied van logistieke dienstverlening. Namelijk de verhuur van tijdelijke opslag. Op deze manier kan de aannemer bufferen, blijven de nodige producten voorradig én kan het project binnen de afgesproken termijn opgeleverd worden.

335 seinpalen in opslag: een voorbeeld

ProRail is onlangs van start gegaan met het project ‘vervanging kanonvoet seinen’. De 335 seinpalen in de regio Noord-Oost zijn nodig aan vervanging toe. Het produceren en vervangen van deze seinpalen is een flinke logistieke klus. Om voor een soepele productie te zorgen, hebben wij voor ProRail een tijdelijke opslagruimte ingericht voor de duur van dit project. Sinds de start van de productie van de nieuwe seinpalen wordt een buffer opgebouwd. De productie is al voor het begin van het project gestart, zodat de buffer steeds voldoende blijft tijdens de duur van het project. Zo heeft ProRail dus elk moment de seinpalen tot haar beschikking én kan het project bovendien binnen de afgesproken termijn opgeleverd worden. 

Win-win situatie

Het is de nachtmerrie voor elke aannemer dat een project vertraging oploopt vanwege het niet beschikbaar hebben van materiaal. Onze tijdelijke opslagruimte zorgt ervoor dat zowel de productie alsook de uitvoering van het project niet onderbroken hoeft te worden. Zo kunnen wij onze klanten de logistieke dienstverlening bieden die ze van ons gewend zijn. Iedere aannemer die gebruik maakt van onze opslagruimte kan de seinpaal vervanging in zijn gebied naar eigen wens inplannen. Bovendien kan er dankzij de mogelijkheid tot bufferen ook grote bulk uitgeleverd worden. 

Leveren maar!

Eind november 2019 is ProRail van start gegaan met het ‘seinpalen’ project’. Wekelijks worden er seinpalen aangeleverd en in opslag geplaatst. De productie van de seinpalen loopt tot en met juli 2020, daar de aannemers de eerste seinen inmiddels al aan het plaatsen zijn. ProRail verwacht dat alle 335 seinpalen in Nederland eind 2020 zijn vervangen. 

Heb jij ook behoefte aan een onze logistieke dienstverlening zodat jij je projecten op tijd kunt opleveren? Neem dan contact op met Christiaan Ehlert.