Skip to main content
Terug naar het overzicht

Delft Hyperloop: We moeten gewoon gefocust blijven

2020-06-26 | 

Een spannende week voor het Delft Hyperloop team 2020! De studenten zetten dit weekend de laatste puntjes op de i van hun pod Atlas04. Systemen worden nauwkeurig gefinetuned en de focus is scherper dan ooit. Zullen alle samengebrachte componenten werken zoals bedacht? Met Sasha Ivlev blikken we vooruit op de laatste testronde, voordat de daadwerkelijke recordpoging eind juli zal plaatsvinden. 

Testen, testen en nog eens testen

Een pod bedenken om het reizen van de toekomst te veranderen. Sneller, veiliger en moderner. Een droom om daar als student van de TU Delft onderdeel van uit te mogen maken. Voordat het zover is, moet er vooral heel veel technisch ontworpen en getest worden. Bovendien is het belangrijk om vertrouwen hebben in het vermogen van het elektrische voertuig. Hyperloop’s Chief Engineer Sasha Ivlev vertelt ons dat dit slechts enkele aspecten zijn waar ze de afgelopen maanden hard aan hebben gewerkt:

The road to success

Na maandenlange voorbereiding heeft het team op 30 mei jl een eerste test op Crailoo uitgevoerd met de pod van vorig jaar, de Atlas03. Deze test, waarbij het alleen om de elektronica ging, had al goede resultaten. Het team wist met de pod toen al een snelheid van 191 km/u te bereiken! 

De laatste stappen van het afmonteren zijn inmiddels gezet. Daar waar de Atlas03 vorig jaar haperde op de elektronica, lijken er dit jaar in de Atlas04 weinig technische mankementen te zijn. De Atlas04 begint ook steeds meer op een pod te lijken. In deze montagefase zijn alle subsystemen met het chassis verbonden. Een spannende klus, want passen alle onderdelen wel in elkaar, zoals dit ge-engineerd is? Een geslaagde eerste geïntegreerde test (zowel elektronisch als mechanisch) op de short track bij Delft Hyperloop toont aan dat dit team zomaar geschiedenis kan gaan schrijven. 

Morgen komen dromen tot realiteit. De Atlas04 wordt voor het eerst getest bij ons op de long track. Het is een spannende race tegen de klok, want het doel is om eind juli het record van 202 km/u te verbreken. Gaat het Delft Hyperloop team IV geschiedenis schrijven? We hopen in ieder geval dat de weergoden ze gunstig gezind zijn. Houd onze social media pagina’s in de gaten voor alle updates.