Skip to main content
Terug naar het overzicht

Sloopvoorschrift doorslagveiligheid Ribe RG

2014-03-25 | 

Recent heeft ProRail de SLV00040 gepubliceerd. Hierin wordt de afvoer beschreven van de doorslagveiligheden van het type Ribe RG. ProRail legt in het sloopvoorschrift de plicht tot opslag en afvoer in overeenstemming met de Kern Energie Wet neer bij de aannemer.

Omdat de doorslagveiligheden licht radioactief zijn, mag volgens de Kern Energie Wet slechts beperkte opslag plaatsvinden en wordt de afvoer en verwerking door een daartoe aangewezen bedrijf verzorgd. Hierdoor is het u, zonder vergunning, toegestaan maximaal 49 stuks op te slaan en deze dan te laten afvoeren. De doorslagveiligheden mogen alleen in blauwe vaten worden aangeboden aan de verwerker waarbij voorrij- en verwerkingskosten voor een kleine hoeveelheid relatief hoog zijn.

Om u hierin te ondersteunen heeft Railpro een ruimte ingericht en vergunning verkregen voor het verzamelen en opslaan van een grotere hoeveelheid doorslagveiligheden. Het aan de verwerker aanbieden van grotere hoeveelheden verlaagt de verwerkingskosten per stuk aanzienlijk. Daarom kunnen we het verzorgen van deze retourstroom aanbieden voor een zeer aantrekkelijke prijs.

U kunt deze dienst aanvragen bij onze afdeling verkoopbinnendienst of uw eigen accountmanager.