Bättre verktygslivslängd med korrekt utför värmebehandling

Med hjälp av rätt värmebehandling kan du optimera ditt ståls egenskaper och uppnå maximal prestanda för ditt verktyg eller komponent.

Våra verktygsstål levereras normalt i mjukglödgat tillstånd, vilket gör bearbetningen lättare för verktygstillverkaren. Stålet kan sedan enkelt värmebehandlas efter verktygsanvändarens specifika behov. Vi kan hjälpa dig med värmebehandlingstjänster som mjukglödgning, avspänningsglödgning, härdning och anlöpning.

VÄRMEBEHANDLINGSCENTER I VETLANDA

2019 öppnades vårt värmebehandlingscenter i Vetlanda där vi har toppmodern utrustning i form av 2 härdugnar och 5 anlöpningsugnar med olika kapacitet.

Härdugnarna och två av anlöpningsugnarna fungerar genom vakuumtekniken vilket är den vanligaste typen av värmebehandling när det kommer till höglegerat stål. Genom att arbeta med vakuumugnar förblir ytorna nästintill opåverkade och deformationerna blir minimala. När vi förenar tekniken med önskad kylhastighet skapas de bästa förutsättningarna för att uppnå rätt hårdhet, egenskapsprofil och struktur i både kärna och yta. En av vakuumhärdugnar är godkänd av NADCA (North American Die Casting Association) vilket innebär att den har kapacitet att kyla större detaljer väldigt snabbt. På plats i Vetlanda finns även anlöpningsugnar som fungerar genom luft och skyddsgas.

härdugnar
Ipsen
härdugnar

Kapacitet:

 

Max bredd: 600-900 mm

Max djup: 900-1200 mm

Max höjd: 600-900 mm

Max vikt: 800-1500 kg

Bar: 12

 

anlöpningsugnar
Ipsen
anlöpningsugnar

Kapacitet:

 

Max bredd: 600-900 mm

Max djup: 900-1200 mm

Max höjd: 600-900 mm

Max vikt: 800-1500 kg

Vakuum / skyddsgas

anlöpningsugnar
Nabertherm
anlöpningsugnar

Kapacitet:

 

Max bredd: 480 mm

Max djup: 600 mm

Max höjd: 480 mm

Max vikt: 250 kg

Luft

Please use a browser that is not outdated.

You are using an outdated web browser.

Errors may occur when using the website.