Skip to main content
Terug naar het overzicht

Veilig werken? Dit is hoe wij dat doen!

2023-02-24 | 

Een gewone donderdagochtend in februari. Onze grote vergaderzaal – de Locomotief – druppelt vol met onze veiligheidsambassadeurs en teamleiders. Er staat een training op de planning. Vandaag oefenen zij, met een trainingsactrice, gesprekken die je kan voeren tijdens bijvoorbeeld een veiligheidsobservatie- ronde. Dit is een belangrijk onderdeel van onze veiligheidscampagne. 

Werk veilig of werk niet

Veiligheid heeft een prominente plek in onze organisatie. Iedereen veilig en gezond naar huis is waar wij ons hard voor maken. Om dit concreet te maken volgen we onder andere verschillende trainingen en workshops. Twee weken geleden stond de training veiligheidsobservatie op het programma. Onze veiligheidsambassadeurs voeren observatierondes uit om het veiligheidsbewustzijn te vergroten. Door middel van de training krijgen de collega’s tips om tijdens de observatieronde veiligheid in onbewuste en gewone situaties bespreekbaar te maken. “Hiermee vergroten we niet alleen het bewustzijn voor veiligheid in onze organisatie. Maar leren we ook dat de manier waarop je iemand aanspreekt, erg bepalend is voor de waarde van het gesprek”, aldus onze Manager QHSE Martijn de Moor. Waar de inspectieronde meer een checklist is, wordt er bij de observatieronde gekeken, geluisterd en een open dialoog gevoerd. De toon maakt de muziek, dus hoe je een gesprek voert is erg bepalend voor het resultaat. Als je een goed gesprek voert, maken we veiligheid een prioriteit van ons allemaal.

Naast workshops en trainingen draait onze veiligheidscampagne nu een jaar op volle toeren. Met als overkoepelend thema: Werk veilig of werk niet. Iedereen wordt blij van een veilige werkplek, maar er bewust bij stil staan en zelf een bijdrage leveren om dit te bereiken, is vaak een stap verder. Met de inzet van de veiligheidscampagne zetten wij gezamenlijk deze stap. 

Safety Culture Ladder

In 2012 is door spoorbeheerder ProRail de Safety Culture Ladder geïntroduceerd met als doel veilig werken te stimuleren. Ook als leverancier kan werken in het spoor gevaren met zich meebrengen, daar zijn we ons als werkgever zeer bewust van. De Safety Culture Ladder stimuleert partijen ook samen te werken met andere marktpartijen die werken volgens de Safety Culture Ladder. Om de hoogste trede te behalen moet veiligheid namelijk een vast onderdeel zijn bij reflectie en evaluatie binnen de eigen organisatie én met branchegenoten.

Wij zijn ervan overtuigd dat het voortdurend verbeteren van het veiligheids- en gezondheidsniveau mede bepalend is voor het succes van onze branche. Waarin samenwerken de sleutel tot succes is. Iedereen veilig thuis. Daar dragen ook wij graag ons steentje aan bij. Volgende maand staat er dan ook weer aan Safety Culture Ladder audit op het programma. Benieuwd welke trede wij behalen? Hou dan onze site in de gaten! 
 

Quality, Health, Safety & Environment

Onze afdeling QHSE zorgt er uiteraard voor dat onze werkprocessen voldoen aan de wet- en regelgeving omtrent kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu. Daarnaast investeert de afdeling QHSE, in samenwerking met onze eigen veiligheidsambassadeurs, continu in het verhogen van het veiligheidsbewustzijn onder collega’s en bezoekers. Manager QHSE Martijn de Moor: “Wij stimuleren collega’s om de dialoog aan te gaan en elkaar aan te spreken op (on)veilig gedrag. Niemand wil slachtoffer worden van een ongeval, dus waarom worden er (on)bewust (on)veilige keuzes gemaakt? Daar willen we achter komen.” Door de dialoog aan te gaan snappen we de oorzaak en kunnen we samen werken aan een veilige werkplek. 

Wij dragen graag ons steentje bij aan veilig werken in en rond het spoor. Binnen de organisatie én met branchegenoten. Kunnen we samen het spoor nóg veiliger maken? Ook daar gaan we graag een open dialoog aan. Je kunt contact opnemen met onze Manager QHSE Martijn de Moor.